QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
03.06.2024 11:39
Region zasáhly o víkendu deště i bouřky. Na západě Čech by mělo pršet i během dnešního dne. Jak to aktuálně vypadá u řek na Plzeňsku? Čtěte v článku.
03.06.2024 8:55
Plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 otevřela pro rodiny s dětmi novou autorskou interaktivní expozici Cesta kolem světa, která přináší unikátní koncept propojení světelné zážitkové výstavy s prvky únikových a stopovacích her. Příběh expozice odkazuje na slavný román Julese Verna.
03.06.2024 7:42
Co k nedělní kávě? Zkuste bleskovou jogurtovou bublaninu
10.06.2018 13:44
Míří k vám návštěva a vy nevíte, co nabídnout ke kávě? Zkuste bleskovou jogurtovou bublaninu. Hotová je během chvíle a zvládne ji i méně zdatná kuchařka...
Na přípravu budete potřebovat: (na plech)
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
150 g moučkového cukru
150 g oleje (ghee nebo rozpuštěného másla)
250 g bílého jogurtu
2 vejce
ovoce
Postup přípravy receptu:
Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170-180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20-25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.
SDÍLEJTE ČLÁNEK