07.05.2024 16:22 07.05.2024 18:50
07.05.2024 10:06
Skleněné peklo jde k zemi, demolice začala! Podívejte se na AKTUÁLNÍ FOTKY
Přinášíme AKTUÁLNÍ informace a FOTKY.
07.05.2024 9:27
V litickém lese se pravděpodobně pohyboval vlk. Byla nalezena ulovená srna - FOTKY
Nádivka trochu jinak! Zkuste variantu s kroupami, česnekem a uzeným masem
Nádivka na velikonoční stůl neodmyslitelně patří. Co ale zkusit ne úplně tradiční variantu? Foodblogerka Andrea Motlíková přichází s opravdu hodně "voňavou" záležitostí....
Na přípravu budete potřebovat:
- 6 kusů pečiva - já použila celozrnné kaiserky
- 6 vajec (žloutky zvlášť a z bílků tuhý sníh)
- cca 300g vařeného uzeného masa (obrané z žeber)
- 3 hrsti mražených nebo čerstvých lesních hub
- 3 hrsti velkých krup
- 3 stroužky česneku
- hodně zelených bylinek ( petrželka, libeček, popř. na jaře kopřivy a popenec)
- uzený vývar podle potřeby
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu:
Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout.
Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme uzené maso, přidáme houby, kroupy, žloutky, bylinky, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáváme podle potřeby vývar. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pekáček vymažeme dostatečně sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a pečeme do zlatova. Během pečení potíráme sádlem, bublajícím po stranách pekáčku, i shora.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.