22.05.2024 20:15
Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov
Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním
22.05.2024 20:15
Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním
22.05.2024 17:40
22.05.2024 14:29
Co v rozhovoru redaktorce QAPu prozradil režisér muzikálu Lumír Olšovský a představitel hlavní role Jozef Hruškoci? Čtěte v článku!
Polévka je grunt a k zimě neodmyslitelně patří. Jemná bramborová polévka se slaninou je zkrátka extra dobrota. Vyzkoušejte tip foodblogerky. Rozhodně uspějete...
Na přípravu receptu budete potřebovat:
4 velké brambory
1 cibule
80 g - 100 g slaniny
100 ml smetany
1,5 l vývaru
kousek másla nebo trochu oleje
2 PL hladké mouky
1 KL mleté sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a čerstvě mletý pepř
( medvědí česnek )
Postup přípravy receptu:
Nejprve na kousku másla orestujeme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Důkladně rozmícháme, osolíme, vhodíme koření a vaříme do změknutí brambor.
Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už nevařte.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.