V kraji od začátku zimy umrzli už tři lidé. Záchranka ošetřovala i omrzliny

09.01.2017 13:41

Nezvykle mrazivá zima přináší už i tragickou bilanci. V kraji kvůli mrazům zemřeli od začátku zimy tři lidé. Podle záchranářů je to nejvíc za poslední roky v tak krátkém období. 

DSC05016

Velmi smutnou bilanci má aktuálně probíhající zima v Plzeňském kraji. V souvislosti s mrazivým počasím zemřeli už tři lidé. Mrazy přitom zatím ani zdaleka nekončí.

"Od začátku zimy evidujeme tři případy umrznutí," potvrdil mluvčí záchranky Martin Brejcha s tím, že za tak krátké období je to nebývale vysoký počet. Ve všech případech se jednalo o bezdomovce. Jedním z nich byl i muž, kterého našel svědek na konci prosince přímo v centru Plzně v Křižíkových sadech. O případu jsme vás informovali, více zde.

Záchranka musela ošetřovat už i omrzliny a podchlazení. Také v těchto případech se jednalo o lidi bez domova. V jednom z nich šlo o muže, kterého zachraňovali strážníci z rokle nedaleko Chebské ulice v Plzni. Podrobnosti najdete zde.

Naposledy v minulém týdnu museli záchranáři pomáhat při záchraně dalšího bezdomovce v Plzni v ulici U Radbuzy, kde byl muž uvíznutý v autě. "V tomto případě se jednalo o omrzliny," dodává mluvčí krajských záchranářů. Více k případu najdete zde.

Tuhá zima přitom podle předpovědi zatím ani zdaleka nekončí. Hluboko pod bod mrazu mají klesat teploty zejména v noci na středu, kdy by mohly být i okolo 15 stupňů. Obecně mají být příští dva týcny teplotně stále podprůměrné. Kompletní dlouhodobý výhled ČHMÚ na čtyři týdny najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24