Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Občané Plzeňského kraje se učí používat Pol Pointy. Policie už plánuje další novinku

05.02.2023 13:03

Prostřednictvím Pol Pointů přijala policie v Plzeňském kraji devět oznámení. Lidé mohou bezkontaktně podat prakticky jakékoliv oznámení. Policie zažila v Pol Pointu už i jednu kuriózní situaci. 

Pol Point Touškov_QAP (5)

První bezobslužné kontaktní místo policie v Plzeňském kraji bylo otevřeno 5. září 2022 v Touškově. Od té doby přibylo několik dalších Pol Pointů. Aktuálně jsou v kraji čtyři. Zmiňovaný Touškov, Folmava, Planá a Zbiroh. Dle ředitele Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje budou vznikat i další bezkontaktní místa. “V tuhle chvíli jsou v provozu čtyři Pol Pointy. Očekáváme, že vybudujeme ještě minimálně jeden či dva,” řekl Jaroslav Vild.

Pro veřejnost je Pol Point alternativním způsobem podání jakéhokoliv oznámení, které není urgentní. „Není to v žádném případě náhrada policistů. Jedná se o rozšíření našich služeb. Upozorňuji na to, že toto místo nenahrazuje tísňové volání. Pokud je někdo v tísni a hrozí mu bezprostředně nebezpečí, měl by volat policii na bezplatné lince 158,“ upozornil Jaroslav Vild.

Do současné doby bylo prostřednictvím Pol Pointu podáno devět oznámení. Třikrát byl oznámen trestný čin v oblasti IT kriminality, a to konkrétně jednou v Touškově, dvakrát ve Zbirohu. Dvakrát přestupkové jednání. Jeden případ se týkal občanského soužití, ve druhém případě šlo o poškození vozidla. Po jednom pak bylo oznámení týkající se vraku vozidla, oznámení nálezu a naopak ztráty dokladů. V jednom případě šlo o poněkud kuriózní případ, kdy se podnapilá žena dožadovala zavolání TAXI služby. 

“Do budoucna se chceme věnovat možnosti, která by to posunula ještě o úroveň výš. Bylo by to v podobě softwarového klienta, kterého by bylo možné nainstalovat na domácí i pracovní počítač. Tímto způsobem s policií komunikovat. Je to jedna z našich vizí na následující období,” prozradil Jaroslav Vild, ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

Foto QAP

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT