QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladíci v Touškově použili Pol Point a udělali dobrý skutek

28.11.2022 12:45

V září se v obci Město Touškov na severním Plzeňsku otevřel Pol Point. Jednalo se o první bezobslužné kontaktní místo policie v Plzeňském kraji. Mladíci ho využili k navrácení ztraceného telefonu.

Pol Point Touškov_QAP (6)

V minulém týdnu využili mladíci Pol Point v Touškově. „Dva nezletilí kamarádi na dětském hřišti nalezli mobilní telefon. Jelikož věděli, že ve městě funguje od letošního září Pol Point Policie České republiky, tak se rozhodli tuto událost zde oznámit. I školou povinní kluci bez problémů zvládli využit Pol Point. Policista, který se s nimi spojil pomocí videohovoru jim poradil, jak ve věci dále postupovat a mobilní telefon byl během krátké chvíle předán majitelce,“ uvedla Eva Červenková, mluvčí policie.

Pol Point nabízí občanům alternativní způsob podání jakéhokoliv oznámení, které není urgentní. „Toto místo nenahrazuje tísňové volání. Pokud je někdo v tísni a hrozí mu bezprostředně nebezpečí, měl by volat policii na čísle 158,“ upozornil ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Jaroslav Vild.

Takové místo má význam, umožňuje občanům podat oznámení bezkontaktně. Velkým přínosem je toto komunikační zařízení pro osoby potýkající se s velmi citlivými problémy. „Berme Pol Point „pouze“ jako rozšíření našich služeb, jako alternativu, jako komfortní a rychlou cestu při kontaktu občana s policií, jako moderní nástroj současné doby, který má zpříjemnit naši službu spoluobčanům,“ řekl QAPu Jaroslav Vild.

Téměř po měsíci, kdy byl otevřen vůbec první Pol Point na území Plzeňského kraje v Městě Touškově, se zahájil 11. října provoz druhého bezobslužného kontaktního místa Policie České republiky – Pol Pointu na Folmavě.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24