QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Advent oživí zoo! O víkendu je první akce, v prosinci můžete sledovat uspávání medvědů

25.11.2022 18:31

Je tady první adventní víkend a s ním i celá řada akcí. Advent a Vánoce oživí i Zoologickou a Botanickou zahradu města Plzně. Advent v zoo začíná už o tomto víkendu.

fb Zoo Plzeň_statek

Tuto sobotu 26. listopadu je pro zájemce v plzeňské zoo připravena tvořivá dílna. Ozdobit si můžete svůj adventní věnec, začíná se ve 14 hodin na statku Lüftnerka ve zdejší staročeské restauraci. "Za poplatek 100 Kč získají účastníci vše, co pro vytvoření adventního věnce potřebují. Začínající předvánoční atmosféru dokreslí přátelská náleda, plápolající krb, či sklenka svařeného vína," informuje František Hykeš z plzeňské zoo.

Advent na statku Lüftnerka bude pokračovat až do 17. prosince. "Děti se určitě už těší na velké čertovské a mikulášské odpoledne s rozdáváním dárků. To bude 3. prosince od 15 hod., poté naváže komentované uspávání medvědů. Třetí adventní program se bude konat v neděli 11. prosince od 15 hod. To bude patřit rozsvěcení vánočního stromu s vánočním divadelním představením v podání žáků 8. tř. MŠ a ZŠ L. Očenáška v Dolní Bělé," dodává František Hykeš.

Velkým lákadlem bude určitě zmiňované ukládání medvědů ke spánku. Eliška, Honzík i Miki mají nyní řádnou tukovou zásobu a díky jejich ošetřovatelům a úpravám v jídelníčku se jim jistě bude báječně hibernovat. "Po dlouhodobém tréninku chození na váhu můžeme říct - jsou připraveni! Ukládání k zimnímu spánku můžete sledovat přímo v zoo 3. prosince," informuje zoo.

V sobotu 18. prosince v 15 hod. ukončí letošní advent na statku Lüftnerka živý betlém. "Jde o betlém v podání ochotníků ze souboru TADEÁ Š GULÁŠ z Plzně-Lhoty. Vystoupení bude zároveň pozvánkou na vánoční program 24. a 31. 12. v centrální části zahrady před Tropickým pavilonem," dodává Hykeš.

Vánoční program bude připraven na Štědrý den, kdy můžete nadělit zvířátkům do jesliček, chytit zlatou rybku nebo projít vánoční soutěžní stezku. Poslední den v roce bude pak patřit dopolednímu silvestrovskému programu.

 

foto: ilustační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24