QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

AKTUALIZACE: Policejní honička na D5. Policie musela ujíždějícímu řidiči zahradit cestu - FOTKY

08.11.2022 9:03     10.11.2022 8:39

Policie v úterý 8. listopadu pronásledovala pachatele, který v Plzni na Rokycanské třídě ukradl auto. 

OA policejní honička D5_1122_HZSPK (1)
OA policejní honička D5_1122_HZSPK (1)OA policejní honička D5_1122_HZSPK (2)OA policejní honička D5_1122_HZSPK (3)OA policejní honička D5_1122_HZSPK (4)1234ViewImage

K incidentu došlo v úterních brzkých ranních hodinách. “Operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení, že na Rokycanské třídě v Plzni došlo k odcizení vozidla značky Renault a pachatel z místa odjel mimo město ve směru jízdy na Prahu a dále na dálnici D5. Na místo okamžitě vyjelo několik policejních hlídek, včetně hlídky dálničního oddělení, které začaly vozidlo pronásledovat,” uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Řidič na výzvy policistů k zastavení nereagoval. “Policistům se podařilo, za použití donucovacího prostředku zahrazení cesty vozidlem, řidiče zastavit a omezit na osobní svobodě na silnici číslo 27 ve směru na Klatovy v blízkosti sjezdu na dalnici,” upřesnila mluvčí policie.

Dle následného šetření nebyl muž pod vlivem žádné návykové látky. “Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek. Ve věci nyní probíhají procesní úkony,” doplnila Michaela Raindlová.

AKTUALIZACE:

"Mladý muž se kolem půl druhé ráno zmocnil nezajištěného vozidla značky Renault Master, které stálo zaparkované v prostoru jedné čerpací stanice na Rokycanské třídě. Poškozený řidič dodávky ihned kontaktoval policii na tísňové lince 158. Pachatel mezitím ujížděl s automobilem plným baget ven z města směrem na dálnici D5," popsala průběh mluvčí policie.

Odcizené vozidlo začalo pronásledovat hned několik policejních hlídek. "Řidič na výzvy k zastavení nereagoval, naopak přidal na rychlosti. Místy projížděl rychlostí až 130 km/h. Na dálnici poté úmyslně najížděl na služební vozidlo policistů z dálničního oddělení, následkem čehož policisté vyjeli mimo komunikaci a narazili do svodidel. Jeho zběsilá jízda skončila na silnici číslo 27 u sjezdu na dálnici ve směru jízdy na Klatovy, kde ho policisté zastavili v protisměru. Cizinec přitom doslova zdemoloval služební policejní vůz, který hlídka použila jako donucovací prostředek zahrazení cesty vozidlem," popsala Michaela Raindlová.

Policisté byli v tu chvíli naštěstí mimo automobil a nikomu se nic nestalo. "Mladého muže následně omezili na osobní svobodě. U řidiče byla na místě provedena kontrolní dechová zkouška na alkohol a orientační test na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek. Obě zkoušky byly s negativním výsledkem," doplnila mluvčí policie s tím, že v případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až šest let odnětí svobody.

Policejní komisařka zahájila trestní stíhání 31letého cizince, kterého obvinila ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci a trestného činu násilí proti úřední osobě. 

foto HZSPK, PČR

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24