Co považujete za největší nedostatek Rokycan? Město zjišťuje své slabé stránky

28.02.2023 9:37

Rokycanští, jak se vám ve vašem městě žije? Vedení města Rokycany připravuje nový Strategický plán rozvoje. Před samotným zpracováním strategického plánu chce město zjistit především názor občanů, jak jsou spokojeni se životem v Rokycanech.

Rokycanská radnice_město_ilustrační

V současnosti je v Rokycanech jako strategický dokument platný Program rozvoje města Rokycan z roku 2004. Vedení města proto chystá zpracovat nový. „Strategický plán je stěžejním dokumentem města, který stanovuje jeho budoucí směřování na dlouhá léta dopředu. Nejdůležitější je, aby se v našem městě především dobře žilo občanům, proto spouštíme dotazník, v elektronické i papírové podobě, jehož cílem je průzkum spokojenosti občanů s kvalitou života v Rokycanech,“ vysvětlil místostarosta města Rokycan Jiří Sýkora.

Dotazník mohou vyplnit ne jen obyvatelé, ale také turisté a lidé, kteří do Rokycan dojíždí například za prací. „Je pro nás stěžejní, aby především občané, ale také lidé dojíždějící k nám do školy či do práce a turisté nám sdělili, jak pro ně naše město můžeme rozvíjet a co je potřeba budovat,“ dodal místostarosta.

Dotazník obsahuje 15 základních otázek. Město se zajímá o názory na bytovou, sociální, zdravotní oblast, spokojenost se školstvím, odpadovým hospodářstvím, fungováním městské policie, možnostmi trávení volného času, životní prostředí a nechybí ani oblast dopravy.

Dotazník je možné vyplnit do 31. března 2023, a to elektronicky či papírově. V papírové podobě je možné si vyzvednout dotazník v přízemí rokycanské radnice (u podatelny). Papírové dotazníky se odevzdávají do zalepené krabice v podatelně Městského úřadu Rokycany, Masarykovo náměstí 1, Informačního centra a v Plaveckém bazénu Rokycany.

Elektronicky je možné dotazník vyplnit zde.

Foto ilustrační město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24