QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Drama v podchodu autobusového nádraží. Plzeňští strážníci resuscitovali muže

15.11.2022 10:01

V pondělí 14. listopadu přijali na lince městské policie oznámení o ležícím muži v podchodu Centrálního autobusového nádraží Plzeň. Na místo okamžitě vyrazila hlídka ze služebny Bory.

DSC04888

„Strážníci k podchodu dorazili do tří minut. Bezvládně ležící muž nedýchal, neměl hmatatelný puls. Jeden z dvojice strážníků okamžitě zahájil resuscitaci s nepřímou masáží srdce a volal linku 155, druhý z členů hlídky mezitím spěchal do služebního vozu pro zdravotnický batoh a defibrilátor. V tu chvíli se dostavila na místo také další motorizovaná hlídka. Ta kolegu při náročné resuscitaci vystřídala a pokračovala v ní za současného použití ambuvaku,“ popsala Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Strážníci muže opětovně resuscitovali. „U postiženého se podařilo jen na okamžik obnovit částečné dýchání. Krátce nato, co strážníci provedli na pokyn TANRU kontrolu životních funkce, došlo k opětovné zástavě dechu. Strážníci dál pokračovali v oživování až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby,“ doplnila Jana Pužmanová s tím, že u muže se po prováděné resuscitaci podařilo strážníkům obnovit srdeční činnost a záchranářům dýchání.

Zdravotnickou záchrannou službou byl muž z místa při vědomí transportován na oddělení Emergency.

Foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24