QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam si jít v Plzni zaběhat? Kolem Boleveckých rybníků byly rozšířeny kondiční trasy

17.04.2023 11:55

Bolevecké rybníky jsou vyhledávaným místem pro odpočinek. Kolem rybníků lidé chodí na procházky, jezdí na kole, ale i běhají. V této lokalitě se totiž nachází několik kondičních tras. Správa veřejného statku města Plzně nechala kondiční okruhy v loňském roce obnovit a rozšířit.

Z Bolevce do Bolevce_123_QAP (21)

První kondiční okruhy byly vyznačeny v rekreační oblasti Boleveckých rybníků již před více než deseti lety. Modrý, žlutý a červený kondiční okruh vedl cestami kolem Kameňáku a pod Krkavcem.

Kondiční okruhy jsou běžci hojně využívány. I z tohoto důvodu nechala v loňském roce Správa veřejného statku okruhy rozšířit. „Chtěli jsme, aby vznikly další okruhy i v oblasti mezi Velkým boleveckým rybníkem a lokalitou v Doubí a nabízely i kratší trasy třeba pro děti,“ uvedl vedoucí Úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně Richard Havelka. Aktuálně je jich sedm. Propojení mezi nimi umožňuje lávka pro pěší a cyklisty U Kameňáku.

Trasy začínají na pěti místech. U Kameňáku, u Seneckého rybníka, na rozcestí pod Bílou Horou, u Rybárny na hrázi Velkého Boleveckého rybníka a vedle kempu u cesty na Ostende. Na těchto místech (na mapě vyznačeno červenou tečkou) s nově aktualizovanými mapami se zákresem všech tras.

„V terénu jsou trasy vyznačeny podobně jako to bývá u turistického pěšího značení, tedy barevným nástřikem barvy na stromech. V tomto případě jde o asi 5-7 centimetrů velké puntíky v barvách jednotlivých tras. Nejkratší kondiční trasy mohou využít i děti – ty v okolí Ostende totiž vedou téměř po rovině. Nejnáročnější je modrá trasa, při jejíž zdolávání se na více než jedenácti kilometrech délky dostanete do nadmořské výšky více než 460 metrů,“ uvádí Správa veřejného statku města Plzně.

Foto ilustrační QAP, mapa RAMAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24