QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná nehoda na Rallye Šumava! Zasahoval vrtulník

20.04.2024 11:10

Při automobilovém závodu, který probíhá na Klatovsku, došlo k velmi vážné nehodě. Na místě zasahoval vrtulník. Zranění utrpěla posádka ve voze Porsche, která závodila v kategorii historiků v rámci závodu Historic Rallye Vltava.

foto QAP CZ

"Včera krátce před půl 9 večer došlo v rámci rychlostního závodu na Rallye Šumava k dopravní nehodě, při které dvaapadesátiletý řidič cizí státní příslušnosti dostal s vozidlem Porsche 911 na mokré trati přetáčivý smyk a narazil u Třebišovsķého rybníka jeho pravou zadní částí do stromu," uvedl muvčí policie Ondřej Hodan.

Jednalo se o rakouského závodního a jeho ženu. "Na rychlostní zkoušce 4 došlo k nehodě startovního čísla 8, posádka Michael a Elisabeth Putz na voze Porsche 911 SC," informovali pořadatelé rallye.

ŘIdič byl ve vážném stavu transportován do nemocnice. "Utrpěl vážná zranění, v bezvědomí se zajištěnými dýchacími cestami byl transportován cestou letecké záchranné služby na Emergency FN-Lochotín. Žena spolujezdkyně utrpěla středně těžké zranění a při vědomí byla transportována do fakultrní nemocnice na Lochotín," popsala rozsah zranění mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Policie nehodu stále vyšetřuje. "Dechová zkouška na místě u řidiče nebyla možná, a tak byl nařízen odběr krve v nemocnici. Nehodou se dále budou zabývat kriminalisté z územního odboru Klatovy," doplnil Hodan.

Pořadatelé se po nehodě rozhodli zrušit zbývající rychlostní zkoušky páteční etapy Historic Rallye Vltava. Sobotní závody pokračují bez změny.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24