QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Blovice zainvestovalo do rekonstrukce hřiště

28.11.2022 11:31

V říjnu 2008 bylo komplexně zrekonstruováno původní házenkářské hřiště v areálu TJ Sokol Blovice. Vznikl nový areál s moderním povrchem a umělou trávou. Nyní hřiště prošlo další modernizací.

nové hřiště_Blovice

„Před několika dny byla dokončena rekonstrukce povrchu házenkářského hřiště v areálu TJ Sokol Blovice. Mnozí si jistě vzpomenou na říjen roku 2008, kdy toto hřiště bylo komplexně zrekonstruováno z původního, dlouhá desetiletí využívaného, škvárového povrchu na tehdy moderní povrch s umělou trávou,“ uvedlo město Blovice.

Hřiště za tu dobu bylo hojně využívané a bylo nutné povrch znovu obnovit. „Během čtrnácti let intenzivního provozu, kdy bylo hřiště využíváno nejen našimi národními házenkáři, ale také fotbalisty, volejbalisty, nohejbalisty a mnohými dalšími, byl hrací povrch už za hranicí své životnosti. Původně se udávalo, že tehdy položený koberec by měl vydržet cca 10 let,“ vysvětlilo město Blovice.

"Na jaře letošního roku tak byla ze strany místního Sokola podána žádost o dotaci na Plzeňský kraj. V červenci pak bylo rozhodnuto o finanční podpoře 600 tis. Kč. Zbylých 1 250 tis. Kč, formou investičního příspěvku poskytlo město Blovice,“ uvedlo město.

Rekonstrukce byla rozsáhlá a hřiště získalo mimo jiné nový, odolnější druh povrchu. „Součástí akce bylo odstranění původního koberce s pískovým zásypem, vyrovnání podkladní gumové plochy a finální položení nového koberce včetně vlepení lajn pro různé druhy sportů. Nový povrch je oproti původnímu vyráběn jinou technologií, je potřeba méně písku na dosypání a při dobré údržbě by měl vydržet až 20 let,“ informovalo město Blovice.

Foto město Blovice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24