Městská policie Plzeň přednášela na Benešovce o šikaně a drogách

10.10.2022 15:10

Žáci Benešovy základní školy v Plzni se zúčastnili besed, které si pro ně připravila Městská policie Plzeň. Přednášky se týkaly drog, domácího násilí, ale i šikany.

Benešova ZŠ_MPP přednáška_1022

Městská policie Plzeň si pro děti druhého stupně Benešovy základní školy připravila několik přednášek. Zazněla témata jako šikana, kyberšikana, legální a nelegální drogy, trestní odpovědnost, ale i domácí násilí. „Při přednáškách o legálních drogách jsme si s dětmi povídali především o užívání tabákových výrobků, alkoholu, kratomu či o nikotinových sáčcích,“ sdělila metodička prevence kriminality Andrea Vlčková z Městské policie Plzeň.

Přednášky jsou nastavené tak, aby odpovídaly věku žáků. „Rizikových faktorem je vždy věk uživatelů. Všichni metodici prevence, zabývající se přednáškovou činností se snaží dětem sdělovat všechna možná rizika užívání těchto látek,“ řekla Vlčková s tím, že s mladšími žáky z šestých a sedmých tříd metodička probírala především vztahy ve větších kolektivech. „Hlavním tématem byla klasická šikana ve školním prostředí, ale povídali jsme si i o domácím násilí nebo o využívání IT technologií, jelikož to s tím často souvisí,“ dodala Andrea Vlčková.

Dalším tématem jedné z přednášek byla trestná činnost. „Diskutovali jsme s dětmi hlavně o častých prohřešcích, které se v jejich věku dějí. Metodička mluvila například o sprejerství, krádežích, rušení nočního klidu či o znečišťování a porušování obecně závazných vyhlášek,“ dodala Andrea Vlčková.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24