QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Michal Bílek: „Pokud chceme rovnocennou partii s Bayernem, nesmíme faulovat."

13.09.2022 21:49

Viktoria Plzeň podlehla v úterním fotbalovém utkání Ligy mistrů Interu Milán 0:2. Jak okomentoval italský trenér faul Buchy? Jak na výsledek reagoval Michal Bílek?

2022.08.23-21.47.45-030w

Každá porážka mrzí. Jestli jsme mohli dosáhnout lepšího výsledku, to momentálně nevím. Začátek utkání jsme nechytli a soupeř dobře držel balon. Nedostali jsme se do kombinace. Závěr první půle byl dobrý, i začátek druhé půle. Pak přišlo vyloučení a bylo to pro nás nesmírně složité,” shrnul utkání Michal Bílek, trenér FC Viktoria Plzeň.

Kouč plzeňského kádru bere zápas s Interem jako velkou zkušenost.Nastoupili jsme proti soupeři, který má obrovskou kvalitu. Našim přáním bylo na domácím hřišti dosáhnout dobrého výsledku. Bohužel se to nepodařilo, ale je to obrovská zkušenost pro naše hráče. Viděli, jak soupeř s míčem pracuje, po utkání si to rozebereme. Je to zkušenost pro nás všechny,” řekl Michal Bílek.

Trenér Interu Milán chválou nešetřil. Jsem rád, že se nám v Plzni podařilo vyhrát. Hráči předvedli perfektní výkon a já jim za to v kabině poděkoval,” řekl bezprostředně po utkání Simone Inzaghi. „Myslím si, že vyloučení Buchy nám pomohlo. Ale i do té doby kontroloval hru Inter. Jediné mínus bylo, že jsme do té doby dali pouze jeden gól,” uzavřel Simone Inzaghi. Inter Milán odehrají další zápas Ligy mistrů s Barcelonou, a to 4. října.

Plzeňský fotbalový klub hrál od 60. minuty v oslabení. Pavel Bucha po faulu na milánského hráče viděl žlutou kartu. Po zhodnocení videa změnil rozhodčí výrok na kartu červenou.Každá taková červená karta je zbytečná. Kdyby zabránil nějaké gólové příležitosti, tohle bylo ale na půlce soupeře a bylo to opravdu zbytečné,” komentoval Bílek. „Pokud chceme odehrát rovnocennou partii s Bayernem, nesmíme tolik faulovat, nesmí padnout tolik karet. V deseti lidech je to velmi složité,” dodal trenér plzeňského kádru.

Chtěl bych poděkovat našim fanouškům. Povzbuzovali nás a to, že hráčům zatleskali i po zápase, je super. Děkujeme za podporu. Všechny bych chtěl pozvat na nedělní zápas, je to důležité ligové utkání se Slavií, budeme potřebovat stejnou podporu,” uzavřel trenér Michal Bílek.

Další utkání v základní skupině Ligy mistrů čeká na Viktoriány 4. října. Utkání s Bayernem se odehraje na hřišti soupeře od 18:45.

Foto ilustrační Hynek Sladký

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24