Opilá mládež ničila vánoční ozdoby na plzeňském náměstí

28.11.2022 13:54

V neděli 27. listopadu se o půlnoci vyřádila partička nezletilých na náměstí v Plzni. Nadýchali až 1,75 promile a poničili vánoční ozdoby.

ozdoby

Parta nezletilých se bavila na náměstí Republiky v Plzni. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby se zábava netýkala alkoholu a ničení vánoční dekorace. „V rámci rozptýlení strhl jeden z party nezletilých několik ozdob z dekorace na stáncích na Vánočních trzích a pokusil se je odcizit. Skupinku mladých lidí zastihli strážníci u morového sloupu, ještě s ozdobami,“ uvedla Jana Pužmanová, mluvčí policie.

„V průběhu dalšího prověřování se ukázalo, že většina z kontrolovaných nedosáhla věku 18let a jeden dokonce věku 15let. Vzhledem k předchozímu přiznání k tomu, že popíjeli alkohol, byla u každého z nich provedena dechová zkouška,“ doplnila mluvčí policie s tím, že přístroj vykázal nejmenší hodnotu hladiny alkoholu v dechu 1,12 promile, nejvíce pak 1,75 promile.

Věc související s krádeží ozdob si převzala k dořešení Policie ČR, případ nezletilých podnapilých osob bude řešit OSPOD ÚMO Plzeň 3.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24