QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý muž se pokusil vzít strážníkovi zbraň

07.10.2022 15:08

K incidentu došlo ve středu 5. října v Plzni v Divadelní ulici. Agresivního a opilého muže musela hlídka strážníků zpacifikovat.

DSC04888

„Ve středu dopoledne hlídka stanice Územně strážní služby v Divadelní ulici přistoupila ke kontrole muže, který porušoval městskou vyhlášku regulující popíjení alkoholu na veřejnosti. Hlídka muže upozornila na protiprávní jednání, nicméně jeho chování se během řešení vystupňovalo natolik, že se opakovaně posléze pokusil strážníky napadnout,“ uvedla mluvčí Městské policie Plzeň, Jana Pužmanová.

Muž chtěl od strážníků odejít, v tom mu hlídka zabránila. Jednatřicetiletý muž se poté pokusil strážníky napadnout. „Muž chtěl nejprve z místa odejít, strážník mu však odchod zmařil a zastoupil mu cestu, což muže rozčílilo. Pokusil se do strážníka strčit a po chvíli na něj zaútočil pěstí. Strážník vůči muži proto užil donucovací prostředky, ale agresor dál přesto kladl aktivní odpor a kopal kolem sebe. Druhé člence hlídky se vzápětí podařilo zakleknout muži nohy a zabránit mu tak v dalším útoku. Zpacifikovaný muž nato využil okamžiku, kdy volal strážník posily a sáhl po jeho služební zbrani ve snaze mu ji z pouzdra vytáhnout. Strážník tomu pohotově zamezil,“ popsala incident Jana Pužmanová.

Po příjezdu motorizované hlídky byl muž stále agresivní. „Agresor se na chvilku zklidnil. Ne ale na dlouho. Kromě slovních výpadů museli strážníci brzy čelit dalšímu pokusu o fyzický útok,“ řekla Jana Pužmanová s tím, že muž na záchytku absolvoval cestu s pouty na rukou.

Dechová zkouška prokázala, že muži v dechu koluje víc jak 1,5 promile alkoholu. Protiprávní jednání 31letého muže bude postoupeno k dořešení na ÚMO Plzeň 3, Komise k projednávání přestupků.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24