QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie hledá posledního ze sedmi cizinců, kteří utekli ze záchytného zařízení - VIDEO

08.02.2023 11:22     09.02.2023 8:47

Policie pátrala po několika osobách. Jednalo se o cizince, kteří utekli ze záchytného zařízení Balková na severním Plzeňsku. Během včerejšího dne se podařilo policii chytit 5 osob. Nyní je v pátrání už jen jeden muž.

Policie ČR uprchlíci_0223_PČR Twitter

“Policisté z několika krajů za asistence Letecké služby PČR aktuálně pátrají po osobách, které uprchly ze záchytného zařízení v Bálkové. Přesné počty jsou v současnosti předmětem šetření,” uvedla Policie České republiky v úterý 7. února večer.

Ve středu 8. února, policie informovala o dopadení několika mužů. “Z vnitřního perimetru záchytného zařízení podléhající Správě uprchlického zařízení MV uprchlo 13 cizinců. Během noci jsme 6 osob zadrželi. Dopoledne policisté našli dalšího cizince. Aktuálně pátráme po 6 osobách. Nasazeni jsou i dnes policisté z několika krajů a letecká služba,” aktualizovala Policie České republiky.

Muži nejsou podezřelí z trestné činnosti. “Muži byli v zařízení zajištěni z důvodu realizace správního vyhoštění do země původu, nikoliv z důvodu podezření z páchání trestné činnosti,” uvedla Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu hledaných osob, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158. 

AKTUALIZACE:

"V odpoledních hodinách se nám podařilo zadržet dalších 5 osob. Nyní intenzivně pátráme po posledním cizinci, který je na útěku," informovala policie ve středu 8. února.
 
V pátrání je stále BARTAL KHALID:
 

Datum narození 13.4.1995

Pátrání vyhlášeno 8.2.2023

Státní příslušnost Maroko (MA)

Výška 180 až 185 cm

Zdánlivé stáří 26 až 30 let

 

Popis osoby

  • POSTAVA střední

  • BARVA VLASŮ hnědočerné

  • BARVA VOUSŮ hnědočerné TVAR VOUSŮ hladké STŘIH VOUSŮ knír

  • BARVA OČÍ hnědá

 

 

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24