Rokycanský bazén a zimní stadion projde rekonstrukcí

16.01.2023 8:58

Město Rokycany bude v letošním roce investovat do oprav svých sportovišť. Dojde k velké opravě bazénové kotelny i výměně izolací na zimním stadionu.

bazén Rokycany_Šašek

„Za 20 let fungování bazénu považujeme návštěvnost 1,8 milionu lidí za velmi dobrou a doufáme, že lidé se k nám stále budou vracet. Co se týká našeho přírodního koupaliště o rozloze 12 tisíc metrů čtverečních, druhého největšího v zemi a jednoho z nejoblíbenějších v západních Čechách, zaznamenali jsme vloni pátou největší návštěvnost – 50 210 návštěvníků, zcela nejvyšší byla v roce 2018, přes 79 tisíc lidí,“ uvedl k loňské sezoně starosta města Tomáš Rada.

Město v letošním roce plánuje generální opravu kotelny plaveckého bazénu, kdy se musí vyměnit hořáky u plynových kotlů, které jsou na konci své životnosti. „Počítáme také s výměnou ventilů a uzávěrů v plynové kotelně a výměnou tepelné izolace na rozvodech vody kotelny,“ doplnil Jaroslav Moravec, vedoucí Sportovních zařízení města Rokycan.

Opravovat se bude i na dalších sportovištích. „Investice čeká také zimní stadion, kde se musí dokončit oprava technologie chlazení, výměna izolací a regulace ventilů. Ve Sportovním areálu Jižní předměstí opravíme střechu administrativní budovy, dále projdou rekonstrukcí šatny a sprchy. Město zpracovává projekt na celkovou revitalizaci sportoviště, při které by došlo k obměně veškerých povrchů v areálu – nový povrch fotbalového hřiště, víceúčelových hřišť na basketbal, nohejbal a volejbal, nový povrch atletické dráhy, tenisového kurtu a kompletní nové LED osvětlení areálu,“ doplnil místostarosta města Jiří Sýkora.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24