QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Třemošenský rybník v Plzni čeká po letech výlov ryb

14.11.2022 13:50

Plzeňští rybníkáři vyloví v půlce listopadu čtvrtý největší rybník Bolevecké rybniční soustavy. Vylovené ryby bude možné zakoupit v městských sádkách.

Třemošenskýrybník_fotoMartinGREGAR_Small

Výlov Třemošenského rybníka v Plzni proběhne 16. listopadu. „V minulosti jsme většinou lovili Drahotínský rybník, letošní výlov Třemošenského rybníka je po šesti letech jeho prvním. Rybníky Bolevecké rybniční soustavy totiž slouží hlavně k rekreačním účelům,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Upouštět vodu začali vodohospodáři již počátkem října. „Přípravy na výlov začnou již za časného rána, samotný výlov by měl skončit už před polednem. Hlavní lovenou rybou je kapr, amur a štika,“ uvedl vedoucí oddělení vodního hospodářství a rybářství Správy veřejného statku města Plzně Martin Gregar. Pracovníci Správy veřejného statku spolu s rybáři poté ryby odvezou na městské sádky, kde si je budou moci zájemci zakoupit před Vánoci.

Rybník se dočká vypuštění po šesti letech. Toho využijí správci rybníka a odstraní nepořádek ze dna. Po výlovu se rybník opět napustí. Týden na to se vypustí rybník Nováček.

Foto MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24