QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Rokycanech vyroste nové centrum kultury za 354 milionů korun

30.01.2023 8:55

V objektu Sokolovny má v plánu město vybudovat nové centrum kultury. Součástí projektu je například i podzemní parkoviště.

Sokolovna_město Rokycany_0123

Město Rokycany připravuje revitalizaci objektu Sokolovny. V současné době se zpracovává projektová dokumentace. Rozpočet investice by měl být 354 milionů korun včetně DPH.

„Sokolovna, která byla dostavěna v roce 1905, byla v průběhu let doplněna o přístavbu z 20. let (stavba malé tělocvičny) a přístavbu z 80. let (přístavba kulturního domu s velkokapacitní restaurací). Zmíněné přístavby budou kompletně odstraněny,“ uvedla Adriana Jarošová, mluvčí Rokycan s tím, že historický (původní) objekt Sokolovny je ve špatném stavebně technickém stavu. „Vzhledem k historické a urbanistické významnosti bude objekt zachován a opraven do podoby z 50. let. V rámci stavební úpravy bude nahrazena střešní krytina a krov, který je ve špatném stavu, budou provedeny dispoziční úpravy, nové konstrukce stropů a nové instalace (voda, plyn, vytápění, kanalizace a elektro),“ upřesnila mluvčí města.

Nové přístavby zahrnují multifunkční sál, nový vstupní vestibul a taneční sál. „Pod novou přístavbou bude vybudováno podzemní parkoviště. Na novou přístavbu navazuje volně přístupný veřejný prostor piazzetta a dále veřejné parkoviště,“ doplnila Adriana Jarošová.

Piazzetta bude lemována nově vysazenými stromy a zajistí bezbariérový přístup do obou sálů kulturního centra. Nové venkovní parkoviště je z velké části navrženo s vegetační dlažbou doplněnou o stromy poskytující stín.

Předpokládaný začátek realizace je naplánován na rok 2023 dle schváleného rozpočtu města.

Foto město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24