QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna respiračních onemocnění začala! Jak posílit imunitu?

29.10.2023 13:11

Podle dat Ministerstva zdravotnictví narůstá počet nemocných s nachlazením, ale i počet nemocných s chřipkou a covidem-19.

nemocné dítě_Pixabay

Podzimní čas tradičně charakterizují ve zvýšených počtech nástupy nejrůznějších respiračních onemocnění, například chřipky, a v posledních letech také covidu-19.

Odborníci radí všem občanům, aby byli ohleduplní. Spousta z nich si totiž myslí, že pokud nemají teplotu, mohou bez problémů mezi lidi. "Při kašli zakrývejte ústa, doporučuje se kašlat do rukávu, ne do dlaně, kterou poté saháte na tyč v MHD, kliku v bytovém domě, na spolužákův sešit či zboží v obchodě," uvedlo ministerstvo. Pokud je nemoc vážnější a necítíte se dobře, zůstaňte raději doma. "Když máte rýmu, kašel a teplotu s bolestmi svalů a kloubů, je nejlepší ležet v posteli. Zabráníte tím šíření virů nebo bakterií na jiné osoby," doplnilo ministerstvo.

Jako prevenci před onemocněním lékaři radí dodržovat zásady zdravého životního stylu. Konzumovat dostatek ovoce, zeleniny, dodržovat kvalitní spánkový režim, vyhýbat se stresu, mít pravidelnou přiměřenou fyzickou aktivitu.

Foto Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT