QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vánoce na vodě! Borskou přehradu rozzáří čtyřmetrový vánoční strom

22.11.2022 16:55

V loňském roce byl vánoční strom plující po vodní hladině velkým překvapením. Tentokrát proběhne slavnostní rozsvícení za účasti veřejnosti, nebude chybět ani dobrodružná cesta.

Vánoční strom Borská přehrada_UMO 3

Čtyři metry vysoký vánoční strom na plovoucích pontonech se rozzáří na hladině Borské přehrady už podruhé. „Městský obvod Plzeň 3 zve všechny občany 1. prosince na dobrodružnou cestu se světýlky. Průvody s lampiony a baterkami směrem na Borskou přehradu vyrazí hned ze čtyř míst, kde budou čekat průvodci,“ zve malé i velké starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

V 16.45  se vychází z  Borského parku u laviček naproti Hotelové škole, z Výsluní na křižovatce Zářijové a Červencové ulice - u nástěnky a z Valchy u kruhového objezdu v Dobřanské ulici. V 17.00  proběhne sraz všech zájemců v Liticích u hasičské zbrojnice.

Na konci cesty čeká děti diplom a malé překvapení. "Cíl je v areálu Škodalandu, kde bude od 17 hodin občerstvení, prodej drobného vánočního zboží, čtyři stanoviště s vánočními tradicemi a fotokoutek,“ popisuje místostarosta MO Plzeň 3 Ondřej Ženíšek.

Vyrazit na místo lze také městskou hromadnou dopravou, která bude v době konání akce navýšena. Přijet lze samozřejmě i autem.

V 18 hodin navodí adventní atmosféru vystoupení trubačů s koledami a v půl sedmé se na vodní hladině rozzáří vánoční strom. „Rád bych, aby se z této první akce stala další vánoční tradice, při které se v adventním čase společně setkáme,“ dodává starosta.

Foto: UMO 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24