Venku sněží! Kde jsou silničáři? Nový web ŘSD vám to ukáže

22.01.2023 7:28

Ředitelství silnic a dálnic představilo nový portál zobrazující pohyb vozidel zimní údržby. Je určený pro veřejnost a aktuálně informuje o prováděné zimní údržbě.

9

„Během letošní zimy se o průjezdné komunikace stará v rámci SSÚD ŘSD 793 našich zaměstnanců. Do připravených směn je zařazeno celkem 662 řidičů a 131 dispečerů. Další kapacity, především pro údržbu silnic I. třídy, jsou na zimu v pohotovosti u dodavatelských firem,“ uvádí Ředitelství silnic a dálnic.

Webový portál zobrazuje veřejnosti aktuální polohu vozidel zimní údržby a poskytuje informace o čase posledního provedeného ošetření u jednotlivých dálnic a silnic I. třídy. „Na portále jsou na mapě ČR vykreslovány trasy a jednotlivá vozidla. Barva trasy je ovlivněna časovým intervalem posledního ošetření. Typ vozidla představuje typ údržby. Kliknutím na ikonu vozidla se zobrazí detail jízdy identifikující orientaci vozidla a činnost údržby. Silnice, která není barevně označena, nebyla v posledních 6 hodinách ošetřena,“ informuje ŘSD o funkcích nového webu.

Portál s názvem Pohyby vozidel zimní silniční údržby je k dispozici zde.

Foto ilustrační Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24