QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zoologická zahrada hostí zajímavé přednášky. Do Plzně míří i známý horolezec

25.01.2023 7:21

Přednášky na statku Lüftnerka sklízí u posluchačů velké ohlasy. I v letošním roce plzeňská zoologická zahrada připravila několik zajímavých a výjimečných setkání. 

2

První přednáška tohoto roku se konala v půlce ledna a byla na téma Safari v Zimbabwe. Druhá z přednášek z cyklu Posezení s … se bude konat již tento čtvrtek 26. ledna. “Pozvání do úspěšného cyklu našich přednášek tentokrát přijal jeden z nejzkušenějších horolezců současnosti - Marek Holeček. Jeho poutavé vyprávění, zkušenosti, zážitky, profesionální a přesto velmi lidský přístup zaručují večer, při kterém se rozhodně nebudete nudit,” láká na akci Kateřina Misíková ze Zoologické a botanické zahrady města Plzně. 

Únor přinese nevšední přednášku asi nejznámějšího českého geologa a klimatologa, který je zároveň filosof a spisovatel. S nejnovějšími vědeckými poznatky seznámí veřejnost ve čtvrtek 2. února.

O týden později, tedy 9. února, se bude na statku Lüftnerka přednášet o projektu, který má za úkol inventarizovat, mapovat a monitorovat plazy na území východní Jávy. Zajímavé povídání si připravil chovatel plazů Ondřej Trávníček. 

Přednášky se konají od 18 hodin na statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně. Sraz posluchačů je v 17:45 hodin u horní pokladny u DinoParku. Vstupné 100 korun.

Foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24