QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cizinec si v plzeňském lese rozdělal oheň. V celém kraji přitom platí výstraha před požáry

01.06.2023 15:19

Nebezpečí požárů hrozí v celém Plzeňském kraji. 42letý cizinec nerespektoval zákaz ohňů a jeden rozdělal v plzeňském lese.

rozdělal oheň v Plzni_0523_MPP

„Přímo uprostřed lesního porostu, v době, kdy je kvůli suchu vydána výstraha před nebezpečím vzniku požáru a nařízením kraje platí zákaz rozdělávání ohňů, si oheň v ulici Za Ovčínem navzdory tomu zapálil 42letý cizinec. Strážníci, kteří tuto skutečnost zjistili, přiměli muže oheň uhasit a celou záležitost s ním vyřešili na místě uložením pokuty,“ uvedla Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Připomínáme, že v celém Plzeňském kraji platí zákaz rozdělávání ohňů. Jaká jsou pravidla a podrobné informace naleznete zde.

Český hydrometeorologický ústav dnes aktualizoval výstrahu před nebezpečím požáru a rozšířil ji i do dalších krajů. „Aktualizace výstrahy před nebezpečím požárů. Vzhledem k prohlubujícímu se suchu a očekávanému převážně slunečnému počasí bez výraznějších srážek i v dalších dnech, se od čtvrtka 1. června rozšiřuje výstraha na nebezpečí vzniku a šíření požárů i na území Frýdlantska, Liberecka, Semilska a také na severozápad Jihočeského kraje. Výstraha tedy platí do odvolání přibližně pro severozápadní polovinu republiky s výjimkou horských oblastí na severovýchodě Čech,“ uvádí ČHMÚ.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24