QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nezapomeňte s dárkem na sebe, doporučují praktičtí lékaři

01.12.2023 9:04

S blížícím se koncem roku mnozí z nás bilancují, jak dalece úspěšné období mají za sebou, co se zadařilo, co méně a hlavně: co se dá ještě stihnout do konce roku, abychom v jeho závěru mohli s uspokojením konstatovat Zvládli jsme to.

DSC08305 2023-11-28 08_11_22

Zatímco ve věcech pracovních, rodinných nebo partnerských míváme obvykle alespoň krátkodobý plán, v rovině přístupu k vlastnímu zdraví tomu tak ve většině případů není. Závazky, zodpovědnost, nedostatek času a upřednostnění zájmů ostatních nad těmi svými nás často doženou až na hranu vlastních fyzických sil. Do padnutí. V momentě, kdy nám naše tělo vypoví službu, máme náhle pouze jedno jediné přání a moře času zamyslet se sami nad sebou. A přiznat si, že se rozhodně nevyplácí ignorovat varovné signály vlastního JÁ.

Možná právě teď je nejvyšší čas, abychom si ve svých přeplněných diářích a dokonale rozplánovaných dnech našli prostor na preventivní prohlídku u praktického lékaře. Důvodů, proč tak učinit, je řada: rok byl pro nás všechny náročný, žijeme v turbulentní době plné nejistot, aniž bychom chtěli, denně jsme vystavení řadě výzev a informací, které nám na klidu nepřidají.

EUC Klinika Plzeň

EUC Klinika je jednou z největších sítí ambulantních klinik v ČR. Kliniku můžete navštívit i v Plzni.
KONTAKT:
Denisovo nábřeží 1000/4
Plzeň 301 00
recepce.plzen@eucklinika.cz
www.euc.cz

„Prevence začíná u praktika. Na komplexní prohlídku zdarma má nárok jednou za dva roky každý pacient od 18 let věku. I když nemá člověk žádné zdravotní potíže, je žádoucí prohlídku absolvovat, neboť jen tak je možno v raném stádiu odhalit onemocnění, která by mohla do budoucna představovat velký problém. Ať již mluvíme o cukrovce, hypertenzi, vysokém cholesterolu, kardiovaskulárních nemocech, psychických problémech, zhoršení kvality zraku a sluchu nebo nádorových onemocněních prsu, tlustého střeva nebo kůže. Přijít včas se zkrátka vyplatí,“ shodují se praktičtí lékaři EUC Kliniky Plzeň s bohatou zkušeností právě s pacienty, kteří vyhledají odborníka až ve chvíli, kdy u nich konkrétní onemocnění propukne.

I přes vyspělou společnost, v níž žijeme, jsme se pořád nenaučili, že mnohem jednodušší, levnější a komfortnější je věnovat v rovině zdraví čas prevenci, než následně řešit složitě a dlouhodobě problém, který bychom neměli, kdybychom naslouchali svému tělu.

Udělejte si čas sami na sebe, prožijte dobu adventní v klidu a dejte sami sobě ten největší dárek – zdraví…

Navštivte svého lékaře ještě letos – klienti registrovaní u praktických lékařů EUC Kliniky Plzeň se mohou telefonicky objednat na č.: 378 218 111, případně prostřednictvím aplikace Můj praktik online

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT