QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Teprve sedmnáctiletý mladík se rozhodl ukončit svůj život skokem ze skály

31.01.2023 17:27

Pátrání po mladíkovi se rozjelo v odpoledních hodinách ihned poté, co se na policejní služebnu dostavil kamarád pohřešovaného.

ilustrační foto_QAP foto (28)

24letý muž pohřešoval svého kamaráda a měl důvodnou obavu o jeho život. Jeho o několik let mladší kamarád mu totiž poslal několik SMS zpráv, že chce spáchat sebevraždu. "Policisté okamžitě rozjeli pátrací akci, do které bylo nasazeno několik policejních hlídek, včetně speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a psovoda se služebním psem. Pátrání se zaměřilo na všechna místa, kde by se pohřešovaný mohl zdržovat," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Pohřešovaného vypátrali v lese nedaleko Plzně. Mladík seděl na okraji skály a odmítal se pohnout s tím, že přemýšlí o sebevraždě, a že jeho život nemá smysl. Hrozilo, že skočí dolů, nebo z důvodu prochladnutí spadne, kdy pod ním bylo asi osm metrů volného prostoru.

Kriminalista tedy s mladým mužem navázal kontakt a začal s ním opatrně komunikovat. "Během hodinového rozhovoru se policista snažil muže uklidnit a přesvědčit ho, aby vyčkal na pomoc. Mezitím se na místo dostavili také hasiči, záchranáři a policejní vyjednavač. Oba policisté poté s mladým mužem pokračovali v rozhovoru, kdy se jim nakonec podařilo ho přesvědčit, aby se nechal zajistit popruhem. Následně ho odvedli na bezpečné místo a předali do péče záchranářům," doplnila Raindlová.

Foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24