Velká kontrolní akce na nádraží a železnici odhalila stovky přestupků

28.03.2023 18:11

Akce 24 – Blue Rad, která byla zaměřena na železnice a nádraží, přinesla zajímavé výsledky.

policisté_vlak_kontrola_Akce 24 Blue Rad_PČR
policisté_vlak_kontrola_Akce 24 Blue Rad_PČRpolicisté_vlak_kontrola_Akce 24 Blue Rad_PČR1

Policisté z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje se v minulém týdnu zapojili do celorepublikové bezpečnostní akce 24 – Blue Rad, která byla svým charakterem zaměřena na zvýšení bezpečnosti v blízkosti železnic, vlakových nádraží se zaměřením na kontrolu závadových osob, které se často v jejich blízkosti vyskytují.

Policisté v rámci bezpečnostní akce odhalili 196 přestupků a v mezinárodním vlaku odhalili 7 cizinců, kteří na našem území pobývali neoprávněně. 

V rámci akce policisté zkontrolovali přes 200 nádraží v našem kraji a 900 osob, z toho jedna osoba se nacházela v celostátním pátrání.

Policisté zkontrolovali přes 100 osobních vlaků a 21 nákladních. "Do akce byli zapojeni jak policisté ze základních útvarů pořádkové policie, tak i specializované články policie jako policisté ze služby cizinecké policie. Jejich hlídce se podařilo v Plzni v kontrolovaném mezinárodní vlaku Praha – Mnichov odhalit 7 cizinců pocházejících z Turecka, kteří na našem území pobývali neoprávněně. Všem bylo následně předáno rozhodnutí o správním vyhoštění," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Dopravní policisté soustředili svou činnost na železniční přejezdy (přes 300 přejezdů), kde dohlíželi na dodržování všech stanovených pravidel při jejich přejíždění a daných rychlostních limitů. "Celkově policisté zjistili 196 přestupků. Například 49 řidičů při přejíždění železničního přejezdu překročilo povolenou rychlost, 26 řidičů nerespektovalo dopravní značení u přejezdu „Stůj, dej přednost v jízdě“ a 9 osob porušilo zákon o drahách, který porušili tím, že vstupovali do kolejiště," doplnila Červenková.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24