QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Aktuálně ze Šumavy! Bavorský Bretterschachten nabízí udržovanou bílou stopu - FOTKY

04.03.2023 9:05

Jak to vypadá aktuálně na Šumavě s bílou stopou? Před víkendem jsme vyzkoušeli bavorský Bretterschachten. Ten i v těchto dnech uspokojí milovníky bílé stopy.

 Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (4)
 Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (4) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (5) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (6) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (7) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (8) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (9) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (10) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (11) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (12) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (13) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (14) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (15) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (16) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (17) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (18) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (19) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (20) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (21) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (23) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (22) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (24) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (25) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (26) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (2) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (1) Bretterschachten _běžky _ŠUMAVA foto QAP (3)

Šumava už nemá souvislou sněhovou pokrývku, spíše naopak. Ulice jsou bez sněhu, stejně tak jsou už holé stráně, sem tam je vidět mizející sníh. Na běžky i sjezdovky se dá ale ještě vyrazit.

Špičák hlásil před víkendem ještě velmi slušné podmínky. „Lyžování je v těchto dnech podle mne velmi hezké. Aktuálně pod modrou oblohou, svítí slunce a sjezdovky díky mrazu drží i v odpoledních hodinách. Návštěvníci budou také určitě spokojeni, protože byť jsou stále jarní prázdniny, lyžuje se absolutně bez front,“ říká k aktuálním podmínkám ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

My jsme osobně vyzkoušeli v pátek 3. března areál pro běžkaře nedaleko hranic v Bavorsku. V pátek panovalo na Šumavě krásné slunečné počasí, azurová obloha, teploty nad nulou a k tomu parádní stav bílé stopy, tak lze stručně shrnout běžkování v areálu Bretterschachten.

Bretterschachten najdete zhruba 15 kilometrů za Železnou Rudou nedaleko krásného bavorského městečka Bodenmais. Přímo u silnice jsou parkovací místa pro automobily, dostat se sem můžete i autobusem. Trasy se platí, za automobil zaplatíte 6 euro za den a za každou osobu dospělou 3,20 Euro Odměnou Vám budou krásné udržované tratě pro klasiku i bruslení.

Pro běžkaře jsou tady trasy různých délek, které na sebe navazují. Jedná se o jednosměrné okruhy, od 4 do 18 kilometrů, barevně a velmi přehledně značené.

I když sníh na Šumavě rychle taje, trasy byly před víkendem ve velmi dobrém stavu. Stopa drží a na trase nenajdete vytátá místa. Navíc areál nabízí v prostoru startu a cíle pěkné zázemí s převlékárnami, občerstvením a toaletami.

foto: QAP.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24