QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Autogramiáda Jana Kollera, soutěže i vrtulník Armády ČR. Akce Děti dětem se blíží!

17.05.2023 13:37

V sobotu 20. května se bude ve Starém Plzenci konat charitativní akce s názvem Děti dětem. Druhý ročník nabídne návštěvníkům mnoho zábavy.

BĚH pro naději Klatovy_QAP (47)

Bohatý program akce Děti dětem začíná v sobotu 20. května v 9:30 v areálu Pionýrské skupiny Starý Plzenec na adrese Andrejšky 388. Akci pořádá cvičitelka Hanka Hrochová ve spolupráci s PIONÝR, z.s. Těšit se tak můžete na pestrý program plný překvapení!

Přijďte si v sobotu do Starého Plzence zacvičit s Hankou. Připravena je i autogramiáda fotbalisty Honzy Kollera a reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého. Podívat se můžete také na ukázku práce hasičů i záchranný vrtulník Armády České republiky!

Již druhým rokem si mohou návštěvníci užít charitativní akci Děti dětem a přispět na dobrou věc. „Vloni hasiči, společně s Hankou Hrochovou, věnovali cca 60 tisíc na nákup speciálního monitoru krevních plynů pro dětskou kliniku a v letošním roce jsou připraveni podpořit nákup speciálního novorozeneckého lůžka,“ prozradila mluvčí FN Plzeň.

Vstupné je dobrovolné, výtěžek celé akce poputuje na speciální lůžko, které využijí ti nejmenší ve FN Plzeň. „Life Start lůžko napomáhá profesionální péči o dítě, které je co nejdéle spojené s maminkou pupeční šňůrou. Novým trendem současného porodnictví je co nejvíce prodloužit spojení dítěte s matkou prostřednictvím pozdního podvazu, tzn. lékaři nechávají pupečník dotepat a k tomu napomáhá novorozenecké Life Start lůžko, které umožňuje mamince a dítěti zůstat velmi blízko u sebe i během poskytování péče. Důležitou výhodou tohoto lůžka je možnost okamžité resuscitace miminka po porodu i při nepřerušeném pupečníku,“ uvedla mluvčí FN Plzeň.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24