Co je to airsoft a jak se zúčastnit

09.11.2022 16:28

Airsoft je stále populárnější střelecký sport, který může provozovat opravdu každý. Je velmi rozmanitý a ne vždy vyžaduje velkou fyzickou zdatnost, přesto se díky němu můžete hýbat a provázejí jej velké emoce. Airsoft je především o soupeření se protivníkem a je to týmová hra, která poskytuje dávku adrenalinu a skvělou zábavu.

airsoft

Základní principy airsoftu

Nejdůležitější airsoftovou výbavou je replika zbraně, která velmi realisticky napodobuje modely na ostré náboje. Rozdíl je v tom, že z airsoftových zbraní se střílí plastovými kuličkami nebo kuličkami biologicky odbouratelnými. Je to tedy zcela bezpečný sport. Replika je vybavena i dalšími konstrukčními řešeními, která sice umožňují střelbu kuličkami, ale použití skutečných nábojů není možné. Díky tomu je nákup a používání airsoftových zbraní plně povolen a nejsou nutné žádné formality. Zbraň si můžete pohodlně objednat online, např. z obchodu airsoft jako je Gunfire.com

Nyní přejděme k tomu, o čem samotná airsoftová hra je. Následuje různé scénáře a ten nejoblíbenější je, když se utkávají dva soupeřící týmy. Každý z nich má minimálně několik hráčů a jejich hlavním cílem je nepřítele vyeliminovat, případně „zastřelit“. Airsoftové střílečky jsou organizovány v lesích nebo v opuštěných skladech / továrnách - pak mluvíme o CQB hrách. Mohou trvat několik hodin nebo dokonce celý víkend, pokud je herní scénář založen na kopírování skutečných vojenských misí . Pak máme dočinění se střílečkou typu Mil-Sim. Nakonec stojí za zmínku i speedsoft, tedy nejintenzivnější a nejnáročnější hry, které jsou krátké, ale musíte hodně běhat, skákat, lézt nebo se i plazit.

Připravujeme se na první střílečku

Airsoftové hry jsou velmi pestré, díky tomu se jich může zúčastnit každý. Můžeme si také vybrat roli pro sebe v týmu, například odstřelovače nebo postavení v první linii, a tím také přizpůsobit svou účast ve hře preferencím a fyzickým schopnostem. Každý, kdo se chce do hry zapojit poprvé, může ve svém okolí najít firmu, která pořádá airsoftové akce, a nebo vyhledat samotné hráče.

Ve větších městech jsou většinou organizátoři takovýchto cyklických stříleček, kteří rovnou i zapůjčí vybavení a provedou i vstupní školení. Pokud však ve vašem okolí žádné nejsou, vždy existuje možnost připojit se k soukromému airsoftovému týmu. Nadšence pro tento sport pravděpodobně najdete na internetu – místních fórech nebo na skupinách na sociálních sítích. Můžete také vytvořit vlastní tým s přáteli nebo kolegy.

Pokud už máte s kým hrát, zbývá ještě si zajistit potřebné vybavení. Základní airsoftové vybavení zahrnuje: airsoftové zbraně, náboje a brýle. Dalších doplňků může být samozřejmě mnohem více, od chráničů, přes taktické vesty a rukojeti, dokonce až po kompletní uniformy. Ale i s takto omezenou výbavou se můžeme klidně rovnou připojit do hry.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24