Do Plzeňského kraje míří Juniorfest. Přijede Semir Gerkhan ze seriálu Kobra 11

24.10.2022 16:55

V pátek 4. listopadu se otevřou kinosály na šesti místech Plzeňského kraje. Na návštěvníky čeká předpremiéra pohádky i oblíbený policejní komisař. 15. ročník mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež má letos opravdu co nabídnout!

1_Erdogan Atalay_Juniorfest

Juniorfest přinese od 4. do 10. listopadu nabitý program do Plzně, Domažlic, Dobřan, Přeštic, Horšovského Týna a nově také do Klatov. „Rozhodli jsme se změnit koncept: letos uvádíme sice méně filmů, ale zato ve více městech a s výukovými materiály prakticky ke každému z promítaných snímků jak pro žáky a studenty, tak ale také pro pedagogy,” uvádí programová ředitelka Barbora Kyas. 

Hlavní hvězdou letošního Juniorfestu bude německý herec Erdogan Atalay, který se proslavil rolí Semira Gerkhana v seriálu Kobra 11. Setkat se s vrchním komisařem Semirem bude možné již během slavnostního zahájení v pátek 4. listopadu od 19:30 v sále MKS v Domažlicích. Stream ze zahájení nabídne i Kulturní a komunitní centrum v Přešticích. Do Klatov na Kolonádu zavítá v sobotu ráno, poté se přesune do Plzně, kde bude mít od 15:30 autogramiádu v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje. Svou tour Erdogan Atalay završí v neděli dopoledne v Domažlicích. 

V průběhu Juniorfestu budete moci potkat i další osobnosti z filmového světa, například producenta Ondřeje Beránka, který v pátek v Domažlicích uvede předpremiérovou projekci zrestaurované verneovky Ukradená vzducholoď. V neděli do Domažlic dorazí mladí influenceři Martin Creep, Diviška, Naty a Lukefery, kteří uvedou studentský film I am influencer. Ředitelka festivalu Judita Soukupová prozradila, že v jednání je například i účast Ondřeje Vetchého, Ivany Chýlkové nebo Jiřího Macháčka. “V letošním roce se nám navíc podařilo dojednat úctyhodný počet zahraničních delegací. Festival navštíví tvůrci snímků Poklad, Malá vlna nebo Vinski a kouzelný prášek,” dodává ředitelka festivalu. 

Na tvůrčí delegace se můžete těšit i během víkendových projekcí českých filmových pohádek Princ Mamánek, Tajemství staré bambitky 2 nebo Princezna zakletá v čase 2. Tu festival uvádí dokonce v předpremiéře, pohádka totiž vstupuje do kin až 17. listopadu. 

Soutěžní program, jádro celého Juniorfestu, sestává ze tří kategorií: soutěže celovečerních animovaných filmů, dětských filmů a filmů pro mladé publikum. Každá z těchto kategorií uvede šestici snímků.

Jednotlivé vstupné na filmové projekce činí 30 - 70 Kč dle typu projekce. Vstupenky lze zakoupit hotově na pokladnách před festivalovými sály nebo přímo v hlavním akreditačním centru v Muzeu Chodska v Domažlicích, které bude otevřené od 4. listopadu. Návštěvníci si mohou pořídit také diváckou akreditaci za 240 Kč a platnou po celou dobu festivalu, nebo víkendovou akreditaci za 120 Kč. 

foto Juniorfest

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24