QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Máte doma knihy, které již nemáte kam dát? Knihovna ZČU pořádá sbírku!

30.01.2023 14:41

Univerzitní knihovna Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) pořádá již 6. ročník sbírky knih. Celý únor mohou lidé přinášet knihy do jakékoliv její pobočky. Knihovníci je pak předají Psychiatrické klinice Fakultní nemocnice Plzeň.

Univerzitní knihovna ZČU v kampusu na Borských polích_ZČU

K Mezinárodnímu dni darování knihy, který na 14. únor, pořádá Univerzitní knihovna Západočeské univerzity v Plzni již šestý ročník sbírky knih.

Nové knihy nebo knihy v dobrém stavu přijímá Univerzitní knihovna v kampusu ZČU na Borských polích, Filozofická a právnická knihovna v sadech Pětatřicátníků 16, Knihovna zdravotnických studií v Sedláčkově 31, Pedagogická knihovna na Klatovské 51 i Ekonomická knihovna v Chebu v Hradební ulici 22.

„Letos využijeme knihy všech žánrů – jak pro starší čtenáře, tak pro děti a mládež,“ říká ředitelka Univerzitní knihovny ZČU Miloslava Faitová.

Vybrané knihy předá knihovna na začátku března Psychiatrické klinice Fakultní nemocnice Plzeň. Využijí je tamní pacienti. Knihy by měly být takové, jaké by si sami dárci rádi přečetli pro ukrácení dlouhé chvíle.

Foto ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24