QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Švihově točili Popelku, teď ji budou promítat

04.12.2022 14:02

Nejslavnější česká pohádka Tři oříšky pro Popelku se točila v roce 1973 mimo jiných míst i na Švihově. Teď se můžete za Popelkou vydat přímo na švihovský hrad. Chystá se totiž zimní promítání.

natačení Popelky zdroj foto hrad svihov
natačení Popelky zdroj foto hrad svihovnatačení Popelky zdroj foto hrad svihonatačení Popelky zdroj foto hrad svihov5natačení Popelky zdroj foto hrad svihov2natačení Popelky zdroj foto hrad svihov6

Hrad Švihov připravil první ročník zimního promítání pohádky Tři oříšky pro Popelku. "Přijďte s námi v sobotu 17. prosince nasát vánoční atmosféru při sledování této nestárnoucí klasiky. A protože se opravdu jedná o zimní promítání, tak upozorňujeme, že čepice a deky jsou nutnost!!! Za dobrovolný příspěvek se na místě budete moct také zahřát šálkem čaje nebo kafíčka," informují z hradu. 

Zakoupit vstupenky můžete ještě na promítání 17. prosince od 17 hodin. To v 15 hodin už je vyprodané.

Tři oříšky pro Popelku je československo-německá filmová pohádka z roku 1973 režiséra Václava Vorlíčka v hlavních rolích s Libuškou Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem. Natáčela se na Klatovsku, v lesích kolem Javorné u Čachrova, u vodního hradu Švihov, dále v barrandovském studiu a ve východním Německu ve Studiu Babelsberg a u zámku Moritzburg.

FOTO: Natáčení Popelky zdroj www.hrad-svihov.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24