14.05.2025 8:35
13.05.2025 10:12 13.05.2025 16:22
Na krajském úřadě v Plzni zasahovali od ranních hodin kriminalisté
Obviněni jsou dva lidé a firma! Obvinění se týká veřejné zakázky
12.05.2025 13:05
Policejní manévry v Chlumčanech! Ve výkopech byla zřejmě nalezena puma
Nevíte co s cuketou? Zkuste vláčnou a chutnou bábovku!
Cuketová sezona je v plném proudu a my vám přinášíme skvělý recept od foodblogerky Andrey Motlíkové na lahodnou cuketovou bábovku! Tato cuketová bábovka je nejen jednoduchá na přípravu, ale také velmi chutná a vláčná.

Na přípravu budete potřebovat:
400 g nahrubo nastrouhané cukety (oloupané)
300 g polohrubé mouky
180 g cukru krupice
3 vejce
200 g slunečnicového oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
nastrouhaná kůra z 1 citronu
1 PL kakaa (pokud chcete kombinovat světlé a tmavé těsto)
špetka soli
Postup přípravy receptu:
S postupem si nemusíte vůbec dělat starosti. Vše smíchejte dohromady tak, aby nevznikly hrudky, z cukety nevymačkávejte vodu.
Troubu předehřejte na 170-180 °C. Po vymíchání těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a vložte do trouby. Pokud chcete část bábovky tmavou, odeberte část, přidejte kakao a vmíchejte do světlé části ve formě.
Pečte cca hodinu, zkoušejte špejlí, zda těsto už nelepí.
Na blogu V kuchyni vždy otevřeno najdete velké množství receptů na úpravu cukety. Naleznete tam například cuketové "tacos", cuketový koláč s ovocem a drobenkou a nebo cuketový chléb s parmazánem a sušenými rajčaty. Tak mrkněte ZDE a zkoušejte!
foto a recepty: Andrea Motlíková, V kuchyni vždy otevřeno