QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nevíte co s cuketou? Zkuste vláčnou a chutnou bábovku!

10.08.2024 10:35

Cuketová sezona je v plném proudu a my vám přinášíme skvělý recept od foodblogerky Andrey Motlíkové na lahodnou cuketovou bábovku! Tato cuketová bábovka je nejen jednoduchá na přípravu, ale také velmi chutná a vláčná.

cuketová bábovka A- Motlíková (1)

Na přípravu budete potřebovat:

400 g nahrubo nastrouhané cukety (oloupané)

300 g polohrubé mouky

180 g cukru krupice

3 vejce

200 g slunečnicového oleje

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

nastrouhaná kůra z 1 citronu

1 PL kakaa (pokud chcete kombinovat světlé a tmavé těsto)

špetka soli

Postup přípravy receptu:

S postupem si nemusíte vůbec dělat starosti. Vše smíchejte dohromady tak, aby nevznikly hrudky, z cukety nevymačkávejte vodu. 

Troubu předehřejte na 170-180 °C. Po vymíchání těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a vložte do trouby. Pokud chcete část bábovky tmavou, odeberte část, přidejte kakao a vmíchejte do světlé části ve formě. 

Pečte cca hodinu, zkoušejte špejlí, zda těsto už nelepí.

Na blogu V kuchyni vždy otevřeno najdete velké množství receptů na úpravu cukety. Naleznete tam například cuketové "tacos", cuketový koláč s ovocem a drobenkou a nebo cuketový chléb s parmazánem a sušenými rajčaty. Tak mrkněte ZDE a zkoušejte!

foto a recepty: Andrea Motlíková, V kuchyni vždy otevřeno

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Plzeň Setkání branka
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus tři servisní prohlídky