QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nový Möbelix vzali lidé útokem! Tvořily se i kolony aut - FOTKY

27.01.2016 10:34

Otevření nového obchodu s bytovým sortimentem na Borských polích v Plzni si nenechaly ujít stovky lidí. Hned vedle vyroste v letošním roce ještě další obchod.

FOTO_QAP_CZ (6)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (21)

Nový obchod s nábytkem a bytovými doplňky Möbelix vyrostl za poslední měsíce v Plzni na Borských polích na Folmavské ulici. Pro majitele klientských karet se otevřel předčasně už v úterý, pro širokou veřejnost až ve středu ráno. Už před otevřením se před vchodem tísnili nedočkavci, zákazníků ale postupně přibývalo.

Nakonec zhruba tři stovky lidí čekaly na otevření nového obchodu za zavřenými dveřmi ještě před oficiální otevírací dobou. Parkoviště se ale ve velkém začalo plnit až krátce po 9. hodině, kdy se i při příjezdu na parkoviště tvořily kolony. Rvačka o košíky a nějaká extrémní nervozita se naštěstí nestrhla. Přesto to bylo podle společnosti velmi úspěšné otevření.

"Plzeň je pro nás number one, takže očekávání splnila na dvě stě procent. V provonání s jinými pobočkami, co máme v České republice, tak je to jiný styl, jiné zboží a kvalitou i designem je to mladší. Za poslední roky je to jedno z těch nejlepších otevření," hodnotil Michal Sedláček, regionální vedoucí společnosti pro Českou republiku.

Obchod také na první dny provozu obchodu posílil počty zaměstnanců. Výpomoc bude fungovat tedy nejen během prvního dne, ale i dál. "Máme výpomoci z Česka i Slovenska. Vždy se to posiluje o zhruba dvě stě procent oproti standardnímu stavu. Jsme posílení na všech pozicích. Budeme reagovat na frekvenci zákazníků, ale ze zkušenosti posílení trvá minimálně týden a určitě o víkendech," dodává Michal Sedláček.

Mezi davy nedočkavých návštěvníků byly v podstatě všechny generace, od důchodců, přes maminky s malými dětmi i po rodiny a manželské páry. "My jsme si tedy vzali dovolenou, sháníme novou sedačku a nějaké doplňky a nechtěli jsme to nechávat na víkend. Říkali jsme si, že teď by to nemuselo být tak strašné," svěřila se QAP.CZ na místě paní Pavla, která s manželem přijela z Rokycan.

Hned vedle nového Möbelixu je další pozemek, kde už začínají terénní úpravy. Podle všeho i tam vyroste další obchod s bytovým sortimentem. Během letošního roku by tam podle neoficiálních informací další obchod mělo postavit Asko.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24