QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oblíbené Plzeňské dvorky 2023 jsou za dveřmi. Na co se můžete těšit?

17.05.2023 8:10

Již tuto sobotu 20. května se bude konat oblíbená akce Plzeňské dvorky. Akce i letos zavede zájemce na více či méně známá zákoutí Plzně.

Plzeňské dvorky 2023

Známé i méně známé dvorky se otevřou v sobotu 20. května v tradičním čase 10:00 až 18:00. Všechny zapojené dvorky budou po dobu akce zdarma a volně přístupné a bude možné zavítat na několik desítek adres v centru města, ale i na plzeňském Petrohradě.

„Lákavá bude možnost projít mezi Kopeckého sady 11 a Americkou 29. Obě adresy vedou k letní scéně Měšťanské besedy, kde bude připraven bohatý hudební program. Dalším zajímavým místem bude nádvoří opraveného rabínského domu za Velkou synagogou, kam se zájemci dostanou také ze dvou směrů – z Palackého náměstí a parku M. Horníčka,“ říká Alena Kozáková, ředitelka pořádající Nadace 700 let města Plzně.

Novými adresami budou také Hálkova 18, náměstí Republiky 3 a další. V Plachého 6 bude možné kromě volné prohlídky dvorku jít na komentovanou prohlídku apartmánu Richarda Hirsche. Časy prohlídek budou uvedeny na webu akce, vstupné 50 Kč, vstupenky bude možné zakoupit jen na místě.

Komentované prohlídky s možností nahlédnout do podzemních prostor domu budou probíhat i v Prešovské 7. Ty budou zdarma, je ale nutné na ně vyzvednut předem časovou vstupenku. Na mnoha dvorcích bude probíhat doprovodný program – hudba, tanec, přehlídky svatebních šatů, výtvarné dílny a mnoho dalšího. Akci doplní stopovačka pro malé i velké, jejíž start a cíl bude na adrese Sedláčkova 38.

Kromě volného vstupu na všechny adresy bude možné projít také některé s průvodci. Vstupenky na tyto trasy jsou v prodeji v Muzeu strašidel v suterénu hotelu Central.

Podrobný program, včetně časů komentovaných prohlídek a doprovodných prohlídek na jednotlivých adresách je zveřejněn na www.plzenskedvorky.cz a facebookových stránkách projektu.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24