QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přijďte na Den lesa do Arboreta Sofronka. Těšit se můžete na komentované prohlídky

10.05.2023 15:05

Týden lesů se koná pravidelně 2. či 3. květnový týden. V rámci tohoto týdne se lesníci v ČR snaží zvyšovat nejen zájem veřejnosti o les, ale i o udržitelné lesní hospodaření a o dřevo jako obnovitelnou surovinu. Jinak tomu nebude ani v plzeňském Arboretu Sofronka.

2011_09_17_sofronka2011_077

Ve čtvrtek 11. května bude v rámci Týdne lesů v Arboretu Sofronka probíhat akce s názvem Den lesa na Sofronce. Dopolední program je připraven pro zvané školní kolektivy. „Pro pozvané školní třídy jsme na dopoledne ve spolupráci s Ústavem pro hospodářskou úpravu lesa, Lesy České republiky, plzeňskými městskými lesy a Mysliveckým sdružením Bolevec připravili stanoviště s lesnickou tematikou,“ řekla vedoucí oddělení pro práci s veřejností a lesní pedagogiku Martina Kováříková.

Odpoledne si na Sofronce můžete užít i vy! Pro veřejnost je připravena odborná exkurze i vycházka s lesníkem do blízkého lesa. „Odpoledne se můžou zájemci projít s lesníkem po blízkém lese nebo se zúčastnit komentované prohlídky po arboretu, včetně návštěvy zookoutku s daňky,“ dodala Martina Kováříková.

Foto ilustrační, leták SVSMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24