QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni představí svá umělecká díla neobyčejný malíř Martin Vavrys

21.04.2023 8:10

Umělecký designer, malíř a sochař Martin Vavrys bude v Plzni vystavovat svá umělecká díla. Přijďte na vernisáž a poznejte se osobně s potomkem slavného českého malíře Josefa Mánesa.

141
14114103044957Martin Vavrys58Pozvánka Plzeň

Vernisáž výstavy Martina Vavryse se bude konat ve Vinotéce Galerii Hess, Na Roudné 59, Plzeň ve čtvrtek 27. dubna od 18 hodin. Využijte jedinečné příležitosti seznámit se s autorem a prohlédnout si jeho umělecká díla – výběr z cyklu Cesta k poznání.

Martin Vavrys se narodil v Uherském Hradišti. Jeho dědečkem byl akademický sochař Evžen Macků, potomek českého malíře Josefa Mánesa. K umění měl tedy blízko už od raného dětství. „Vyrůstal jsem v prostředí ateliérů svých rodičů, a tak se u mě umělecké nadání začalo projevovat již ve věku pěti let. Na uměleckou školu jsem nastoupil s malířskými technikami a znalostmi získanými v ateliéru mého otce,“ prozradil malíř, syn českého akademického malíře a ilustrátora Pavla Vavryse a malířky Marty Vavrysové.

Styl Martina Vavryse lze zařadit do kategorie lyrického expresionismu. Jejím atributem je dravá a hodně strukturovaná malba, která posléze přechází do hladkých ploch a jemných detailů. Výsledný dojem díla a umělcovo sdělení je komponováno do mozaiky, kterou si divák skládá z nevšedního chaosu rozehraného na plátně.

Výstava bude ve Vinotéce Galerii Hess k vidění do 31. května.

Foto obrazy Martin Vavrys

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24