Auto CB ŠKODA nový SUPERB

V Plzni se chystá cestovní veletrh ITEP. Program bude letos opravdu nabitý!

08.09.2023 17:06

Veletrh ITEP přinese letos novou dimenzi zážitků! Bude v industriálním stylu, představí celou řadu turisticky atraktivních cílů. Veletrh pořádá jako každoročně Plzeňský kraj, bude se konat na Lokomotivě v Plzni od 21. do 23. září.

ITEP (1)

Speciální industriální tematika, unikátní expozice, desítky vystavovatelů z Čech i zahraničí, cestovatelské přednášky, edukativní program pro školy, dětská zóna a spousta dalších zajímavostí, takový bude letošní veletrh cestovního ruchu ITEP v Plzni.  Vstup je tradičně zdarma.

Program je určen nejen pro milovníky cestování, přinese i spoustu zábavy pro rodiny s dětmi a širokou veřejnost. Dokonce se bude ochutnávat pivo speciálně uvařené pro veletrh, dostalo název IpaTEP. 

Těšit se můžete na celou řadu přednášek o cestování. O své zážitky z cest po divoké a nespoutané Albánii se přijede podělit známý herec a vášnivý cestovatel Lukáš Langmajer. Do Plzně přiveze i off-road, s kterým Albánii navštívil.

Cestovatel Štěpán Pastula bude vyprávět o putování kanadskou divočinou, s Martinem Pávkem se návštěvníci podívají na posvátná místa Mexika. Velkým zážitkem bude určitě vyprávění Šebestiána Boka, který je známý tím, že cestuje stopem. Vyprávět bude, jak stopem projel Asii nebo Kavkaz.

Poznávejte krásy Čech, Moravy, Slezska i zahraničí na jednom místě

Hlavním motivem letošního veletrhu je industriální turismus. Soutěžní stezka o lákavé ceny zavede návštěvníky za industriálními cíli a památkami do mnoha zajímavých míst po celém Česku. Poutavou expozici nabídne Moravskoslezský kraj. Připraven je bohatý edukativní program pro základní a střední školy i řada cestovatelských a tematických přednášek. Chybět nebudou nové turistické materiály pro zajímavé výlety, setkání se známými osobnostmi, regionální produkty, desítky tuzemských a zahraničních vystavovatelů.
 

Nahlédnete do improvizované, ale funkční, seismické stanice. Na ITEPu bude k vidění model prvního seismického přístroje z roku 132, dozvíte se spoustu zajímavosti o měření pohybu Země, vyzkoušíte si dupací seismograf, uvidíte staré i nejmodernější seismické přístroje. Stanice bude součástí velké expozice Plzeňského kraje. Kraj ji připravuje ve spolupráci s Geofyzikálním ústavem Akademie věd.

Novinek a zajímavostí na letošním veletrhu cestovního ruchu ITEP bude ale podstratně více. Vše najdete na webu akce - www.itep-plzen.cz.

Pokud se na veletrh chystáte, tak se zaregistrujte do soutěže Chci svůj kruh (odkaz ZDE). Na místě dostanete obří nafukovací kruh ze speciální edice Turistů ráj.

ilustrační foto: QAP. cz (veletrh 2022)

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte