QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Večery plné stepu - plzeňští stepaři slavili narozeniny!

29.01.2023 14:14

Hned tři stepařské večery proběhly v Plzni jako oslava narozenin plzeňského studia Step by step.

Step by step studio_Večer plný stepu 2023_Hotel Ritz_foto Daniel Komorous
Step by step studio_Večer plný stepu 2023_Hotel Ritz_foto Daniel KomorousStep by step studio_Večer plný stepu 2023_The Chocolate Factory_foto Daniel KomorousStep by step studio_Večer plný stepu 2023_Revolting Children_foto Daniel Komorous

Z důvodu velkého zájmu se program v Divadle Alfa odehrál třikrát, v pátek 27. ledna dvakrát a pak ještě jednou v sobotu 28. ledna. Všechna představení byla dopředu vyprodaná. Step by step studio existuje v Plzni od roku 2010 a večery v divadle Alfa oslavilo své narozeniny.

„Velmi nás těší, že obliba stepu rok od roku vzrůstá, naše studio má v současné době více než 200 členů od 4 do 70 let,“ řekla Kamila Borovská, zakladatelka a choreografka Step by step studia.

Někteří plzeňští stepaři dokonce bodují mezi světovou konkurencí. „Loňský rok byl pro nás velmi úspěšný, na listopadové Mistrovství světa v Chorvatsku se probojovala nejpočetnější skupina v historii studia. Ve světovém finále soutěžilo 73 stepařů z Plzně. Byly to formace dětí, juniorů i dospělých, a i když nám medaile tentokrát o vlásek unikly, umístění nebylo vůbec špatné a znamená pro nás obrovskou motivaci do další práce,“ uvedla Kamila Borovská.

V rámci Večera plného stepu byly k vidění choreografie, které soutěžily na mistrovství světa: Aladin a Leave Me Alone (dospělí), Price Tag (trio dětí), Hard Knock Life (formace dětí) a Bella Ciao (formace juniorů). Na programu bylo ale i mnoho dalších vystoupení. „Divákům jsme představili choreografie, které připravujeme nejen na festival, ale i na soutěže v letošním roce. Hostem večera byl zpěvák, herec, tanečník a člen DJKT Lukáš Ondruš,“ doplnila Kamila Borovská.

foto: Step by step

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24