27.06.2025 18:24
27.06.2025 13:42
Domažlická nemocnice omezuje na týden provoz porodnice a dětského oddělení
27.06.2025 12:39
Opravy křižovatky u Koutu na Šumavě finišují, omezení končí - FOTO
S Andreou v kuchyni: Naložené špekáčky v marinádě
Vyznavači ´echt´ zdravé výživy dnes tento příspěvek nebudou číst a přejdou ho bez mrknutí oka . Ale jednou za rok si může člověk dát i něco hodně nezdravého, ale dobrého nebo ne?
Pokud vám zbydou po grilování někdy buřtíky a už nemáte chuť ani na buřtguláš, zkuste tyto naložené špekáčky, které se zalijí horkou marinádou a v podstatě po vychladnutí si můžete pochutnávat.
Na přípravu budete potřebovat:
4 kvalitní špekáčky
1-2 cibule
3 kyselé okurky
Na marinádu:
2PL oleje
2PL kečupu (já požívám domácí kečup)
2PL worcesteru
2PL hořčice
4PL vody
drcené chilli podle chuti
špetka soli a cukru
pepř
Postup přípravy receptu:
Je to celé velmi jednoduché. Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli také, okurky na nudličky a vše vložte do misky. Všechny přísady na marinádu dejte do kastrůlku a nechte provařit. Horkou marinádu nalijte na špekáčky a důkladně promíchejte. Přendejte obsah misky do sklenice, uzavřete a po vychladnutí můžete uložit do lednice. Můžete konzumovat už tentýž den.
Více receptů najdete na blogu v Kuchyni vždy otevřeno
foto: Andrea Motlíková