Veronika Matějková se stala mistryní ČR ve fotografování pod vodou. Podívejte se na FOTKY

22.01.2023 14:21

V sobotu 21. ledna se v rokycanském bazénu konalo mistrovství České republiky ve fotografování pod vodou. Podívejte se do fotogalerie na výherní snímky.

MČR fotografování pod vodou_Rokycany_V. Matějková (1)
MČR fotografování pod vodou_Rokycany_V. Matějková (1)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (1)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (2)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (4)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (3)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (5)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (6)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (7)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (8)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (10)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (9)MČR fotografování pod vodou_Rokycany (11)MČR fotografování pod vodou_Rokycany_V. Matějková (1)MČR fotografování pod vodou_Rokycany_V. Matějková (2)MČR fotografování pod vodou_Rokycany_V. Matějková (3)Alena VoráčkováMilan Solčanský

Svaz potápěčů České republiky pod záštitou města Rokycan pořádal v rokycanském bazénu již 19. ročník mistrovství České republiky ve fotografování pod vodou. Vítězkou se stala Veronika Matějková.

„Nepočítala jsem letos, že bych se mistrovství účastnila. Jela jsem jako doprovod člena rodiny. Nevzala jsem si s sebou svoji fotografickou techniku, jen novou GoPro kameru, kterou jsem chtěla vyzkoušet a zpracovat reportáž z celého dne mistrovství. Za pět devět jsem se nakonec rozhodla a přihlásila se do soutěžního klání,“ uvedla ke své účasti profesionální fotografka Veronika Matějková, která se mistrovství již několikrát v minulosti účastnila. A co fotí nejraději? „Divadlo, fotím pro Žižkovské divadlo Járy Cimrmana.“

Soutěže se zúčastnilo také pět autorů v dětské kategorii, kterou ovládla teprve devítiletá Elen Bártová. „Loni jsem byla druhá, letos jsem vyhrála. Mistrovství jsem se zúčastnila již čtyřikrát. Modelkou pro moji fotografii mi byla maminka,“ prozradila vítězka.

Na soutěž se přišel podívat i Tomáš Rada, starosta Rokycan. „Všechny fotografie byly velmi povedené a porota rozhodně neměla lehký úkol. Gratuluji vítězkám a těším se, že v příštím roce přivítáme jubilejní 20. ročník u nás v Rokycanech a děkuji pořadatelům, že se v posledních ročnících rozhodli právě pro náš bazén,“ řekl starosta města.  

Fotografové měli za úkol zpracovat tři témata – fotografie s modelem, volné téma a zastoupení barev modrá, bílá a červená na snímku. Pro děti do 15 let je téma vždy volné.

Celkové pořadí MČR:

1.    místo: Veronika Matějková

2.    místo: Alena Voráčková

3.    místo: Joachim Lingelbach (Německo – Lipsko)

 

První místa v kategoriích:

A – foto s modelem: Milan Solčanský

B – volné téma: Alena Voráčková

C – červená, modrá a bílá: Veronika Matějková

 

Dětská kategorie – výsledky:

1.    místo: Elen Bártová

2.    místo: Klára Doruncková

3.    místo: Kristýna Kortelová

 
Foto Jakub Kráčmar, vítězné snímky Veronika Matějková, Milan Solčanský a Alena Voráčková
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24