Vše o kávě, historii, původu i přípravě se dozvíte v Rokycanech - FOTKY

02.10.2022 13:58

Šálek s vůní dálek, to je název výstavy, která aktuálně probíhá v Muzeu Bohuslava Horáka v Rokycanech. Nejen milovníci kávy si tady přijdou na své.

výstava rokycany muzeum káva foto muzeum
výstava rokycany muzeum káva foto muzeumvýstava rokycany muzeum káva foto muzeum1výstava rokycany muzeum káva foto muzeum3výstava rokycany muzeum káva foto muzeum4výstava rokycany muzeum káva foto muzeum7výstava rokycany muzeum káva foto muzeum5

"Výstava Šálek s vůní dálek návštěvníky seznámí s historií pití kávy, s jejím původem, přípravou nebo s různými druhy kávy. Nabízí bohatou ukázku ručních i elektrických mlýnků na kávu, porcelánových kávových servisů, konviček a dezertních souprav ze sbírek Oddělení historie a společenských věd Muzea Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech, z Muzea jižního Plzeňska v Blovicích či od soukromých sběratelů," informuje muzeum. 

Výstavu doplňují fotografie kaváren, reklamy na kávové produkty a textové panely. Na těch se zase dozívte informace o historii kávy, jak vznikaly kavárny, najdete zde i recepty na přípravu kávy či pečiva ke kávě.

Výstava o kávě probíhá v Muzeu Bohuslava Horáka v Rokycanech od 23. září  až do února 2023.

Otevřeno je od úterý do neděle. Více informací najdete na stránkách muzea.

Rokycanské muzeum bylo založeno v roce 1905, specializuje se na historii, etnografii, paleontologii a přírodovědu. Tomu odpovídá i charakter šesti stálých expozic.

Foot: Muzeum Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24