QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Výletní parník se vrací na přehradu Hracholusky. Kdy zahájí sezonu?

22.05.2023 9:37

Na přehradu Hracholusky se vrací oblíbený výletní parník! Parník na svou pravidelnou trasu vyrazí už první červnový víkend!

¨hracholusky (10)

Parník s kapacitou až 150 cestujících na svou pravidelnou trasu vyrazí už v sobotu 3. června. Na plavbu výletní lodí, která brázdí vody přehradní nádrže Hracholusky, můžete vyrazit od začátku června do konce září.

V červnu a září vyplouvá parník pouze o víkendech, a to v 13:30 z výchozí zastávky Hracholusky. V červenci a srpnu je provoz v úterý, středu, čtvrtek, sobotu a neděli. Probíhají dvě jízdy, vyráží ze zastávky Hracholusky - jedna v 9:30, druhá v 15:00.

Dvacet kilometrů dlouhá plavba má několik zastávek, loď vyplouvá z přístaviště v autokempinku TRANSKEMP u hráze přehradní nádrže ze zastávky Hracholusky. Zastávky Hracholusky, Radost, Nový Most a Vranov se nachází na pravém břehu přehradního jezera. Zastávky Škoda Butov a Butov se nachází na levém břehu.

Jízdenky je možné zakoupit pouze při nástupu na loď na kterékoliv zastávce. Například ze zastávky Hracholusky do zastávky Radost zaplatí dospělí 90 Kč, děti 70 Kč. Jízdenka pro psa nebo kolo vyjde na 70 Kč.

Pro nedočkavce máme tip na Květnovou plavbu, která před zahájením pravidelné plavební lodní sezóny, a to v sobotu 27. května 2023. Okružní plavba výletní lodí Plzeň bude po přehradní nádrži ze zastávky Hracholusky k železničnímu mostu a zpět.

Trasa:

Transkemp - Železniční most - Transkemp (Železniční most bez přistání - okružní plavba)

Termín, čas vyplutí a doba plavby: 27. května 2023; 14:00 - 1,5 hodiny (předpokládaný návrat: 15:30)

Jízdné:

  • Dospělý: 300 Kč
  • Děti od 5 do 10 let: 150 Kč
  • Kolo, pes: 80 Kč
  • Vstupenky je možné zakoupit pouze při nástupu na loď. Platba pouze v hotovosti.

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24