Vypsaná fixa, Michal Pavlíček a další. Do DEPO2015 míří hvězdy tuzemské hudební scény!

28.03.2023 15:41

Tento pátek 31. března se v plzeňském DEPO2015 budou vyhlašovat vítězové 31. ročníku Hudebních cen Žebřík. Bezmála šestihodinovým večerem, během něhož bude předáno celkem 28 cen, provede moderátorské duo Marek Taclík – Iva Pazderková.

Žebřík 2014 Vypsaná fixa by Tomáš Vlach small

Mezi nominovanými je řada zvučných jmen: Vypsaná fixa, Chinaski, Mirai, Lucie, Kabát, Prago Union, Cocotte Minute, Tata Bojs, Marek Ztracený, Miro Žbirka, David Koller, Tomáš Klus, Honza Křížek i David Stypka, Ewa Farna, Lenny, Anna K, Kateřina Marie Tichá či Eva Burešová.

“Předáme celkem 28 cen v 9 kategoriích. Ocenění získají interpreti a skupiny na základě dvouměsíčního hlasování v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina, Objev, Album, Skladba, Videoklip, Akce a v jediné nehudební kategorii Film za rok 2022. Výherci obdrží originální sošky z dílny renomovaného sochaře Václava Česáka. Převážná většina oceněných nám přislíbila účast, máme se na co těšit,” řekl ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Hlavním organizátorem je magazín iREPORT, předchůdce časopisu Rock Report.

Jeho redakce už v roce 1992 iniciovala čtenářské hlasování, reflektující uplynulou hudební sezónu, a od té doby nejlepší hudebníky a jejich díla veřejně oceňuje.

Z ankety se brzy stala tradice, která žije nepřetržitě už čtvrtou dekádu.

Významný prostor dostane fenomenální kytarista a skladatel Michal Pavlíček, jehož na retrospektivním „best of“ koncertě doprovodí Bára Basiková, Kamil Střihavka, Vilém Čok či zpěvák Hentai Corporation Radek Škarohlíd. Zazní hity Stromboli, BSP, Pražského výběru i další klenoty naší rockové historie, často v unikátním aranžmá.  

“Moc se na páteční večer těším. Už jsem tu byl xkrát, vždy byla výborná atmosféra, skvělá muzika. Na scéně se mnou bude mnoho přátel, například ty divoké písně s námi zapěje Radek Škarohlíd. V mém hudebním programu zazní i čistě instrumentální věci,” prozradil Michal Pavlíček. 

Brány DEPO2015 se otevřou v 18:30. O originální úvod večera se od 19:30 postará mezinárodně uznávaný DJ Friky, který ve svém půlhodinovém setu kromě muziky namíchá i obraz, který bude součástí scény. Poprvé se na Žebříku koncertně představí písničkářka Kateřina Marie Tichá, doprovázena skupinou Bandjeez. Svou úspěšnou loňskou desku Kusy radosti a největší hity odprezentuje Vypsaná fixa, která bude mít hodinový set. Večer zavře plzeňská legenda Znouzecnost.

„Letos jsme načali čtvrté desetiletí nepřetržité existence naší ankety a věřím, že tento ročník završíme tak pompézně, jako tomu bylo při loňských oslavách třicetin Žebříku. Těším se na mimořádná koncertní vystoupení, pohotové moderátory Marka Taclíka a Ivu Pazderkovou a samozřejmě na vítěze všech devíti kategorií," dodává ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Předprodej vstupenek za 590 Kč a VIP passů v ceně 1.390 Kč probíhá v síti Ticketlive a Plzeňská vstupenka

Více na webu www.anketazebrik.cz. Novinky o akci najdete na Facebooku Anketa Žebřík nebo na facebookové události Žebřík č. 31.

Foto ilustrační Tomáš Vlach

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24