QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se v sobotu poběží extrémní závod. Připravena je i trať pro děti!

08.08.2022 19:10

Na Doubravce se bude konat jubilejní ročník terénního závodu PILSENMAN. Triatlon a kvadriatlon prověří fyzické i psychické dovednosti závodníků. Připravena je i trasa pro děti!

pilsenman_pilsenman

Každý rok se v Plzni sejdou vytrvalostní borci, aby si poměřili síly v triatlonu a kvadriatlonu. Letošní jubilejní 20. ročník závodu PILSENMAN 2022 se bude konat v sobotu 13. srpna. Akce zahrnuje dva hlavní závody a zúčastnit se mohou jednotlivci i skupiny. Hlavní zázemí bude pro sportovce připraveno na louce u sv. Jiří v Plzni na Doubravce. 

Triatlon je určený i pro začínající sportovce. “Triatlon PILSENMAN je tvořený z plavání, jízdy na horském kole a běhu. Je to závod méně náročný, určený pro sportovce všech věkových i výkonnostních kategorií a je vhodný také pro začínající sportovce. Mnohem náročnějším závodem je terénní kvadriatlon PILSENMAN, který se skládá z plavání, jízdy na lodi, cyklistiky a běhu, nejrychlejší závodníci na této trati stráví kolem 5 hodin,” upřesňuje sportovní akci ředitel závodu Tomáš Eisner. 

Organizátoři připravili trať i pro nejmenší závodníky. Dětský závod bude pro děti do cca 8 let a bude probíhat na louce U sv. Jiří před vyhlášením triatlonu. “Pro malé sportovce bude ve 12 hodin odstartován i oblíbený dětský duatlonový závod, tedy jízda na kole nebo odrážedle a krátký běh,” doplnil Tomáš Eisner.

Přijďte borce podpořit na start na pláž Velkého Boleveckého rybníka v 10 hodin. Na trať se každoročně postaví přes 100 závodníků. Více informací naleznete zde.

foto ilustrační PILSENMAN

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24