U Senečáku se otevřela lesní školka Medvíďata

02.09.2014 19:35

U Senečáku se otevřela nová lesní školka Medvíďata. Děti se zde začnou věnovat předškolní přípravě, nejvíce času budou trávit v okolní přírodě.

V pondělí 1. září byla slavnostně otevřena nová lesní školka Medvíďata, která má své zázemí ve skautské klubovně u Seneckého rybníka.

V budově je školce k dispozici zrekonstruovaná šatna, dětské sociální zázemí a tři nově zařízené místnosti - odpočívárna v podkroví, velká hrací místnost a klubovna se stolky a židličkami, kde se děti začnou věnovat předškolní přípravě a výtvarným aktivitám.

"V prostorách školky má své místo i králíkárna, kterou společně obývá králice a dvě morčata. O zvířátka budou pečovat samy děti," říká jedna z pedagožek, Martina Čejková.

Přestože má školka k dispozici tak krásné prostory, nejvíce času by měly děti strávit v okolní přírodě.

"Medvíďata se inspirují myšlenkou lesních školek. Na celoroční enviromentální program, kterým budeme dětem pomáhat objevovat přírodu, nám přispěla nadace Zelený poklad," prozrazuje další z pedagožek, Miluše Blažková.

Záštitu nad školkou převzal starosta ÚMO 1 Mgr. Miroslav Brabec.

Do školky bude denně docházet maximálně 15 dětí ve věku 2,5 - 6 let, den stráví vždy se dvěma pedagogy.

"Rodiče mohli dítě přihlásit na celý týden anebo zvolit jen některé dny. Celkem se přihlásilo 25 dětí. Zájmem jsme mile překvapeni," sděluje Zdeněk Chval, organizátor celé myšlenky.

FOTO: Zdeněk Chval

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24