QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Schované kavárně v Plzni peče cukroví mistr cukrář

16.11.2022 11:05

Chcete-li si užít vánoční pohodu a přenechat pečení cukroví na profesionály, máme pro vás tip. Schovaná kavárna v Plzni nabízí výborné cukroví, které je upečeno poctivě a s láskou. O cukroví jsme si popovídali s Michalem Malinou, spolumajitelem kavárny.

DSC03738

„Cukroví děláme poctivě a s láskou. Používáme máslo, pražíme si sami oříšky, které do těsta používáme. Pečeme klasické cukroví, které mají lidé rádi. Můžeme se ale pochlubit i speciálním cukrovím, které je jedinečné. Jedná se o linecké z pistáciového těsta, místo marmelády je uvnitř čokoláda,“ řekl Michal Malina. „Mezi mé favority patří žitná srdíčka. Jsou z žitné mouky, máčené v čokoládě a doslova se rozplývají na jazyku,“ prozradil s úsměvem spolumajitel kavárny.

Veškeré dorty, dezerty i cukroví ve Schované kavárně má na svědomí mistr cukrář Michal Prudík. „Kolega je profesionální cukrář. Pracoval 14 let v Hotelu Imperial, účastnil se mezinárodních soutěží, dokonce dělal i deserty pro pana prezidenta. Má za sebou velmi bohaté zkušenosti a vše co upeče, je opravdu vynikající,“ řekl Michal Malina s tím, že Schovaná kavárna momentálně nabízí příležitost veřejnosti si cukroví objednat.

V půlkilové krabičce se schovává výběr těch nejlahodnějších kousků vánočního cukroví. „V letošním roce budou v krabičce vanilkové rohlíčky, rumové kuličky, pistáciové linecké s čokoládovým krémem, vaflové řezy s domácími povidly, skořicová žitná srdíčka s bílou čokoládou a nově velmi oblíbená vosí hnízda,“ popisuje spolumajitel kavárny.

Chcete si usnadnit předvánoční shon, ale nechcete přijít o provoněný domov a zážitky spojené s cukrovím? I na vás Schovaná kavárna myslí. „Máme i zákazníky, kteří chtějí ušetřit nějaký ten čas, ale nechtějí přijít o zážitky spojené s pečením cukroví. Třetím rokem tedy prodáváme těsta, stalo se to velmi oblíbenou volbou,“ řekl Michal Malina a dodal: „Těsta je možné pořídit v sadě, ve které se nachází půlkilové těsto na linecké, lísko-oříškovo-skořicové, na pracny a vanilkové rohlíčky. Také se dá zakoupit každý druh zvlášť.“

Těsta i cukroví je možné objednat pouze do 30. listopadu. Poctivé a lahodné cukroví si můžete objednat přímo v kavárně na adrese Zbrojnická 6, Plzeň, na telefonním čísle 777 183 938 nebo na Facebooku a Instagramu kavárny.

Máme pro vás tip na vánoční dárek. Ve Schované kavárně také nabízí tištěné dárkové poukazy v hodnotě 300 a 500 korun. Ideální dárek, který potěší snad každého milovníka kvalitní kávy a výborných dezertů.

Foto Schovaná kavárna, Kristýna Benetka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24