QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Argentina: mistr světa ve fotbale 2022

23.12.2022 16:23

Hráči argentinského národního týmu se stali potřetí v historii mistry světa. V nedělním finále turnaje v Kataru pod vedením polských rozhodčích v čele se Szymonem Marciniakem porazili na stadionu Lusajl obhajující trofej Francii 4:2. Po 90 minutách to bylo 2:2, po prodloužení 3:3.

football-g150712566_1920

MS Katar 2022 vyhrála Argentina

Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru se zapsalo do historie. V neděli 18. prosince jsme se již po dvaadvacáté setkali s nejlepším týmem světa. Po 64 zápasech se vítězem finálového turnaje stal tým Argentiny. Argentinci šli ve stopách Španělů. I přes porážku v prvním setkání (1:2 se Saúdskou Arábií) se nakonec stali zlatými medailisty.

Od začátku finálového zápasu získali výhodu Argentinci, kteří potvrdili, že jejich skvělá forma v předchozích setkáních (počítáno od výhry 2:0 nad Mexikem ve druhém zápase ve skupině) nebyla náhoda. Francouzi v prvním poločase nedokázali navázat rovnocenný boj. Tento jedinečný zápas byl plný napětí a emocí. Ve 23. minutě nadiktoval Marciniak pokutový kop - zkušený Angel Di Maria, vracející se do hry po pauze způsobené zraněním, byl faulován.Vsadit si na další zápasy můžete na tipsport prihlásenie, sázet můžete nejen na fotbal, ale i na hokej či další sportovní události.

Argentina vyhrála MS již potřetí v historii

Argentina vyhrála mistrovství světa potřetí v historii po 36leté odmlce. Svůj první titul získala v roce 1978 před vlastním publikem. Argentýnský tým to zopakoval také o osm let později, když je Diego Maradona dovedl k triumfu v Mexiku. Nyní Messi šel v jeho stopách, když předtím prohrál se svým týmem finále s Německem v roce 2014. Na listině vítězů mistrovství světa zůstává osm týmů. Brazílie stále drží rekord s pěti výhrami, ale ta poslední byla před 20 lety. Před novým šampionem jsou Německo a Itálie se čtyřmi výhrami. Francouzi stáli na stupních vítězů už pošesté. Podruhé získali stříbro. Také prohráli s Itálií ve finále v roce 2006. Třetí místo obsadil chorvatský národní tým a zopakoval úspěch z roku 1998.

Argentina se cítila sebejistě, velmi sebevědomě již v přípravných zápasech. Před začátkem turnaje byl tým uveden mezi hlavními kandidáty na konečný triumf. Zvlášť, když viděla svou skupinu – Polsko, Mexiko a Saúdskou Arábii, kterou všichni přehlížejí. Těsně před turnajem vypadl z týmu Giovani Lo Celso – velmi důležitý díl trenérovy skládačky, ale přesto byla třída Argentiny mnohem vyšší než u jejích soupeřů.

Lionel Messi jako zbraň Argentiny

Všichni víme, jaký je Lionel Messi hráč. Jedním dotykem míče dokáže změnit osud zápasu, jedním pohybem zmást celou obranu soupeře. Jeho tempo dokáže ukolébat ostražitost soupeře, pak odhalí Messiho génia, který se může z ničeho nic objevit právě tam, kde míč padne. Mistrovství světa v Kataru je pravděpodobně naposledy, kdy jsme mohli vidět tohoto Argentince jako fotbalistu. Toto je nejlepší turnaj, který Leo Messi ve své historii mistrovství světa odehrál.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24